34.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleGood Food Festival za sve ljubitelje hrane, kuhanja i glazbe

Good Food Festival za sve ljubitelje hrane, kuhanja i glazbe

U Dubrovniku će se od 10. do 16. listopada održati 9. po redu Good Food festival. U programu će sudjelovati 40-ak dubrovačkih restoran u kojima će se kroz tjedan dana moći kušati različiti specijaliteti za doručak, objed i večeru, po povoljnim cijenama, dok će Dubrovačkom trpezom na Stradunu u nedjelju završiti ovaj program. No to nije sve.

Brojne radionice za gurmane, koji žele nešto novo naučiti održavat će se u DEŠI u Lazaretima, ali i u Lapadu, pa i u Orašcu te na Osojniku. Bilo da želite uzgajati vlastitu hranu prema pravilima permakulture ili sami sušiti meso ili napraviti neko tradicionalno slatko ili naučiti prepoznavati i spravljati jela od samoniklog bilja…imat ćete za to priliku sljedećeg tjedna.

Uz sve navedeno nekoliko je događaja koje treba izvojiti, kao kušanje pjenušavih vina 13. listopada u suton na taraci hotela Royal, večera s Michelin chefom Marijom Curićem 14. listopada u Sunset Beach baru.

U restoranu veranda u Orašcu moći ćete naučiti praviti pašticadu i njoke od odabira namirnica do kušanja 15. listopada. Istog dana bit će i filmska -gastro večer u dvorištu TUP-a na temu Azije, a nedaleko u gružu vegetarijanci će uživati u Večeri Italije. U DBC-u u nedjelju i petak možete uživati u glazbi i hrani.

U nedjelju se organizira pješačenje i domaća spenza u Jesenskom điru Gornjim selima, kao i gala Titanik večera u stilu 20. godina prošlog stoljeća u hotelu Rixos, koja je humanitarnog karaktera.

Program će ove godine začiniti Bavarin, street food festival na platou Lazareta, gdje će svoje mjesto pronaći čak šest restorana street fooda iz Dubrovnika, Zadra, Zagreba, Splita i Trogira od 13. do 16. listopada, a nude i zanimljive radionice za djecu i odrasle, kao i dobar glazbeni program, koji će otvoriti Psihomodo pop, a zatvoriti TBF.

-Veselimo se biti vaši gosti i podijeliti s vama emocije dobre hrane, Good Fooda i Bavarina, kazao je Antonio Franić predstavnik ekipe iz Trogira, koja organizira slične street food festivale na Jadranskoj obali.

-Naše će nastavnice i nastavnici podijeliti iskustva i znanja koja su stekli u suradnji s baskijskim kulinarskim centrom na radionicama u Sunset Beachu, istaknula je Hilarija Lozančić, voditeljica projekta TUŠ-a Centar kompentencija u turizmu.

Ana Cvjetković iz DEŠE kazala je kako će u njihovoj kuhinji biti održane četiri “slatke” radionice.

-Radit ćemo medenjake sv. Vlaha po receptu iz 1932. Uz pomoć naših prijatelja , članica Braniteljske zadruge “medene ruke ” iz Vukovara radit ćemo slavonske taške, a onda iza i slatko od broštulanih mjendula i ljute naranče te na kraju i beškotine na ožičicu, koje su naše bake činile od jednostavnih sastojaka.

Direktor TZ Grada Dubrovnika Miro Drašković predstavio je uvodno program, istaknuvši kako gastronomija privlači ljude te da se turisti često s putovanja sjećaju baš hrane. Dodao je kako je ovaj festival stoga bitan program u koji će se u budućnosti još ulagati.

Otkrio je kako će Street Food festival odvojiti od matičnog festivala te ga prebaciti u proljetni termin. Pozvao je ugostitelje da se u većem broju odazovu na Dubrovačku trpezu jer su prijave još otvorene.

Cijeli program pogledajte OVDJE.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA