32.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijesti60 NOVOOBOLJELIH Od jučer preminula dva bolesnika

60 NOVOOBOLJELIH Od jučer preminula dva bolesnika

“U Hrvatskoj je danas 60 novooboljelih od COVID-a-19 . Ukupno je dosad oboljelo 1282 osoba. Od jučer su preminula dva bolesnika, preminula osoba iz Šibenika je 1929. godište, a preminula osoba iz Zagreba je 1974. godište. Ukupno je 35 ljudi na respiratoru, a 352 osobe su hospitalizirane. Oporavilo se 167 ljudi. Uz četiri respiratora, došlo je još novih devet respiratora.

Odnos po spolovima je 51 posto muškaraca i 49 posto žena oboljelih od virusa. Prosjek godina oboljelih je 48 godina. Ovim putem čestitam Svjetski dan zdravlja i zahvaljujemo svim našim zdravstvenim djelatnicima na trudu – poručio je ministar zdravstva Vili Beroš na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Mlađa osoba koja je umrla nije imala određene kronične probleme.

-Sad se diferenciraju bolesnici, ima onih izuzetaka koji su mlađi i kod kojih se ovo može dogoditi. Nije nitko imun na teški oblik bolesti – kazala je Alemka Markotić te dodala:

-Čovjek koji je umro jučer bio je između 40 i 50 godina. Obojica su bili desetak dana u bolnici. Zadnjih dana su bili u težem obliku zatajenja ili poremećaja plućnog rada. Naši kolege su postupali najbolje što mogu i trudili su se da naprave sve što mogu. Bili su teško bolesni od početka zaraze.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA