32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaKultura5. Festival soli završio pjesmom klape Ragusavecchia

5. Festival soli završio pjesmom klape Ragusavecchia

Glavni dio programa 5. Festivala soli završen je Koncertom klape Ragusavecchia sinoć u SolaniSton.Festivalski program nastavlja se gastronomskom ponudom u stonskim i pelješkim restoranima, tavernama i vinarijamasve do 20. rujna. Također, otvorenje izložbe radova umjetnika koji su sudjelovali na festivalskom ART parku bit će održano u nedjelju, 5. rujna u 18:00 u Kneževom dvoru u Stonu. Tako će i rujan biti u znaku stonskog slanog festivala!

Posljednji dan glavnog programa počeo je nastavkom ART parka u suorganizaciji s Domom Marina Držića. Riječ je o programugostovanja 11 likovnih umjetnika iz Dubrovnika i s Pelješca koji su održali radionice za djecu i odrasle u Parku Komarda.Umjetnici su zainteresiranim polaznicimapredstavili radove koji su nastali tijekom dva festivalska dana Art Parka koji je iznjedrio izložbu koja će biti otvorena u nedjelju, 5. rujna. Izložba će trajatido kraja festivala 20. rujna, a radovi će nakon toga trajno krasiti prostore Turističke zajednice Općine Ston.

Nedjelja je bila posljednji dan festivalske Eko place na kojoj su se predstavili izlagači iz Stona i Pelješca, ali i Slavonije, Doline Neretve te Šibenika. Održana je i još jedna vođena tura „Priča o Solani“ na kojoj je prisustvovao velik broj inozemnih posjetitelja Stona i okolice, a program je zaključen nastupom cavtatske klape Ragusavecchiau stonskoj solani uz delicije i kapljicu koje je pripremilo osoblje restorana Vila Koruna.

Festival soli Ston, projekt je koji je od 2017. do danas pokazao kreativnost i angažman svih uključenih u njegovu realizaciju, nastojeći kroz sve svoje programske sadržaje afirmirati lokalnu zajednicu i postati njezin važan dio. Nositelji projekta su Solana Ston i Udruga Amorette uz snažnu potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore te sponzora bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć, osobito u pandemijskom vremenu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA