16.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 28 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiNa javni poziv za Arenu Lapad stigla samo jedna ponuda Supernova projekata

Na javni poziv za Arenu Lapad stigla samo jedna ponuda Supernova projekata

Na 16. sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u utorak 1. prosinca, među ostalim točkama bit će i i izvješće o provedenom javnom pozivu za iskazivanje interesa za realizaciju projekta izgradnje Arene Dubrovnik – nogometnog stadiona sa shopping centrom i podzemnom garažom.

Prema materijalima koji su objavljeni na stranici Grada interes je iskazala samo jedna tvrtka Supernova projekti iz Zagreba. Riječ je o poduzeću koje sa sjedištem u Austriji posluje u više europskih zemalja, a u Hrvatskoj trenutno vode više prodajnih centara u Zagrebu, Varaždinu, Križevcima, Sisku, Šibeniku, Zadru… Bave se uglavnom trgovačkim centrima, no dosada ne i sportskim objektima.

Ova je tvrtka još 2015. bila zainteresirana za gradnju lapadske arene, pa je tako predstavila idejno rješenje stadiona u Lapadu, koje stadion smješta na krov zdanja i kombinira ga sa 30.000 kvadrata komercijalnih sadržaja i garažom od 900 mjesta.

Pero Vićan: ne smijemo dopustiti da Stadion bude nova Garaža!

Tijekom prezentacije je istaknuto kako bi objekat u Lapadu imao tri kata pod zemljom, najniži bi imao samo parking mjesta, preostala dva parking mjesta te trgovački centar. Prizemlje i prvi kat bili bi rezervirani za trgovački centar na čijem bi se krovu trebao smjestiti nogometni stadion s kapacitetom od oko pet tisuća mjesta na tribinama.

Tadašnje Povjerenstvo Grada Dubrovnika zaključilo je kako je rješenje Supernove predimenzionirano i da volumenom nije primjereno lokaciji.    

Stadion u Lapadu će graditi Grad Dubrovnik, odustaje se od predimenzioniranog projekta

U pozivu objavljenom 2022. Grad je istaknuo uvjete za izgradnju Arene, koja podrazumijeva 4 500 natkrivenih mjesta te stadion koji zadovoljava uvjete HNS-a, UFA-e i FIFA-e za međunarodne utakmice. Izgradnju podzemne garaže na više etaža te dio mjesta na koji se mogu parkirati kamioni i autobusi.

Na javni poziv, koji je proslijeđen veleposlanstvima Hrvatske u Portugalu i Kini, stigla je jedna ozbiljna ponuda, ona Suprenove u kojoj oni nude sljedeće.

Njihov je uvjet da Grad Dubrovnik razriješi imovinsko-pravne odnose na zemljištu predviđenom zaizgradnju.

Na sjednici Gradskog vijeća, najavio je gradonačelnik, detaljno izvješće o postupku, no do realizacije je još dugačak put.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA