9.8 C
Dubrovnik
Petak, 26 travnja, 2024
NaslovnicaLifestylePredstavom "Romeo i Julija" započelo 8. izdanje Midsummer Festivala

Predstavom “Romeo i Julija” započelo 8. izdanje Midsummer Festivala

Čarobni Lovrjenac na trenutak je postao Verona i jedna od najljepših pozornica svijeta. Dugo očekivana premijera „Romea i Julije” Williama Shakespearea izvedena je sinoć i najavila je sadržajno bogato osmo izdanje Midsummer Scene Festivala.

Predstava se izvodi svake večeri u 21.30 sati sve do 3. srpnja, dok sam Festival traje do 5. srpnja.

Glumački cast predvodi Georgia Christodoulou kao Julija te Jordan McKenzie kao Romeo. Izvrsna svjetlosna igra i akustični prostor tvrđave Lovrjenac dodatna su inspiracija i za cast u kojem su još Thomas Michaelson, Karren Winchester, Robert Rickman, Amanda Osborne, Mark Elstob te Leo Elso.

Redatelj je Sean Aita koji je ovog puta u predstavu unio promjene koje daju dinamiku i pojačavaju emotivni dojam.

Na premijeri su uživali i glumica Perica Martinović, bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, producentice Festivala Darija Mikulandra Žanetić i Jelena Maržić, bivša saborska zastupnica Sanja Putica, ravnatelj kazališta Marina Držića Paolo Tišljarić i brojni drugi.

Festival nastavlja i izvrsnu suradnju s Kazalištem Marina Držića te će se za vrijeme njegovog trajanja prikazati najnovija uspješna predstava ansambla KMD koju čeka gostovanje na međunarodnim festivalima.

Radi se o djelu “Hamlet-evidencija zločina jedne monarhije”, adaptacija Tibora Hrs Pandura i Livije Pandur prema tekstu B.M. Koltesa i W. Shakespearea u režiji Livije Pandur koje će biti izvedeno 27. lipnja u 21 sat.

U glazbenom dijelu programa nastupit će pijanistica Antonija Pacek čijim koncertom ćemo obilježiti 750 godina Dubrovačkog statuta, a tu je i glazbeno scenski projekt koji je na rasporedu 4. srpnja u 9.30 sati uz Klapu Kaše naziva “Millions of Strange Shadows”, što je ujedno svjetska praizvedba uglazbljenih Shakespearovih soneta na engleskom jeziku autora Vicka Dragojevića.

Festival će zatvoriti prošlogodišnja uspješnica – predstava “A Poor Player” (Bijedan glumac) 5. srpnja u 21.30 sati, monodrama s elementima farse koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju.

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

Više informacija o ovogodišnjem Festivalu možete pronaći na: www.midsummer-scene.com.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA