28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupanija potresom pogođenom području donira četiri potpuno opremljena kontejnera

Županija potresom pogođenom području donira četiri potpuno opremljena kontejnera

Dubrovačko-neretvanska županija donirat će četiri kontejnera za privremeni smještaj onih koji su razornom potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju ostali bez svojih domova, kazao je danas na konferenciji za medije održanoj ispred plače Ranjina župan Nikola Dobroslavić. Radi se o kontejnerima površine 20 metara kvadratnih, a u potpunosti su opremljeni te grijani. Ukupna vrijednost donacije iznosi 300 tisuća kuna.

„Dubrovačko-neretvanska županija odlučila je uputiti još jednu, drugu po redu, donaciju stradalom pučanstvu Banovine. Dubrovačko-neretvanska županije je već drugi dan po najtežem udaru potresa uputila Sisačko-moslavačkoj županiji pomoć od 200 tisuća kuna. U međuvremenu smo vidjeli da su razmjeri šteta na Banovini ali i drugim područjima pogođenima potresom golemi te da je poseban problem privremeno zbrinjavanje ljudi koji su ostali bez svojih domova. Stoga smo odlučili uputiti još jednu donaciju, vrijednu 300 tisuća kuna. Radi se o četiri nova kontejnera za privremeni smještaj obitelji stradalih u potresu“ kazao je na konferenciji za medije župan Dobroslavić te dodao kako su kontejneri naručeni od hrvatskih tvrtki, a trebali bi biti isporučeni tijekom idućeg tjedna.

„Sisačko-moslavačka županija će u suradnji sa Stožerom odlučiti tko će biti krajnji korisnici. Radi se o kontejnerima površine 20 metara kvadratnih, posve su opremljeni. Imaju priručnu kuhinju, sanitarni čvor, četiri kreveta, stol i četiri stolice, ormar, kao i klimatizaciju, odnosno grijani su. Sredstva smo osigurali iz proračuna Županije, dok su jedan dio sredstava osigurale lučke ispostave kojima je Županija osnivač te društvo Dubrovnik ceste, koje je u vlasništvu Županije“, pojasnio je župan Dobroslavić.

„Drago nam je da samo i na ovaj način mogli pomoći stradalom pučanstvu. Uz ovu pomoć poslali smo i naše vatrogasce koji su pomagali na terenu kao i Gorsku službu spašavanja. Zahvaljujem ovom prilikom i svim našim udrugama i volonterima koji su na našem području prikupljali razne vrste pomoći i slali je u pogođeno područje, kao i onima koji su otišli pomagati na ostale načine, pogotovo onima koji se bave građevinarstvom. Uz veliku pomoć koju Vlada osigurava za stradala područja, a smatram da je ona iznimna, jer će se osigurati praktički svima povrat u svoje domove, odnosno izgradnja još kvalitetnijih kuća nego što su one dosad bile. Drago mi je da smo i mi mogli biti djelić te ukupne pomoći koju je iskazala Hrvatska“, zaključio je Dobroslavić.

FOTO: L.Pavlović, DNŽ

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA