30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupan i gradonačelnik čestitali i zahvalili biskupu Uziniću

Župan i gradonačelnik čestitali i zahvalili biskupu Uziniću

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i Župan Nikola Dobroslavić uputili su čestitke mons. Mati Uziniću kojeg je papa Franjo imenovao nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije. Čestitke u cijelosti. 

Preuzvišeni oče nadbiskupe,

S veseljem sam primio vijest o Vašem imenovanju nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije i koristim ovu priliku da Vam uputim iskrene čestitke na novom poslanju na koje Vas je uputio vrhovni poglavar Katoličke crkve, sveti otac papa Franjo.

Oče nadbiskupe, dopustite mi također da uz čestitke izrazim i svoju zahvalnost na svemu što ste u proteklom desetljeću kao naš biskup napravili za duhovni život Dubrovnika i Dubrovačke biskupije.

Dubrovački vjernici dočekali su vas otvorenih ruku, a svojom službom, koju ste obavljali besprijekorno i porukama koje ste znali slati, a kojima ste širili crkveni nauk, ali i promicali toleranciju, otvorenost i međusobno uvažavanje, zadobili ste povjerenje širih društvenih skupina, ne sam pripadnika svoje Crkve.

Uz duhovnu komponentu Vašeg služenja, uveli ste i novu razinu transparentnosti u segmentu upravljanja crkvenim dobrima.

„Od ljudi za ljude“ geslo je koje ste po imenovanju odabrali. U skladu s tim riječima, srasli ste s ovim gradom i njegovim pukom i zato mi ne zamjerite što uz radost, koju osjećam zbog Vaše nove dužnosti, u svome srce jedan dio rezerviram i za tugu jer nam odlazite iz grada svetoga Vlaha.

Hvala Vam još jednom na svemu što ste napravili i želim Vam obilje uspjeha u daljnjem služenju Bogu i Crkvi.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković

Poštovani mons. Uzinić,
U svoje osobno ime i u ime cijele Dubrovačko-neretvanske županije čestitam vam na imenovanju na vašu novu dužnost nadbiskupa u Riječkoj nadbiskupiji. U posljednjih deset godina koliko ste vodili Dubrovačku biskupiju svojim ste primjerom pokazali što znači živjeti vjeru i voljeti svoje bližnje.
Našem vjernom puku nedostajat ce Vaše poruke mira, uvažavanja, jednakosti i ljubavi jednih spram drugih!
S uvjerenjem da ce Sveti Otac birajući novog dubrovačkog biskupa, odabrati dostojnog nasljednika, cijenjeni biskupe Uzinić neka vas zagovor sv. Vlaha prati gdje god bili”.

Župan Nikola Dobroslavić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA