9.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiŽupan Dobroslavić u Bruxellesu na plenarnom zajedanju Europskog odbora regija

Župan Dobroslavić u Bruxellesu na plenarnom zajedanju Europskog odbora regija

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija u Bruxellesu. Na dnevnom redu dvodnevne sjednice su prezentacije nacrta mišljenja, rasprave o rezolucijama i pitanjima vezanim s EU-om relevantnim za lokalne i regionalne vlasti.

Sudjelujući u raspravi o krizi hrane s povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu Januszom Wojciechowskym, župan Dobroslavic je rekao: “Temeljna politika EU-a je poljoprivredna politika i hrana. Vidimo da se hrana koristi i kao sredstvo u postizanju ratnih ciljeva od strane Rusije u brutalnoj agresiji na Ukrajinu. Pokazuje se sad koliko smo bili u pravu što smo u našem mišljenju o Višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027., ustrajali u obrani Zajedničke poljoprivredne politike i protivili se smanjenju sredstava za ovu temeljnu djelatnost svakog društva. Kao sto Europska komisija traži rješenja za energetsku sigurnost, treba ustrajati u tom traženju i za prehrambenu sigurnost. Europski odbor regija, regije i gradovi u tome će, kao i uvijek, biti dobri partneri.”

Također, raspravljalo se o energetskoj krizi i posljedicama za europska kućanstva. Održana je završna rasprava o europskoj godini mladih i demokraciji.

Na ovom posljednjem ovogodišnjem zasjedanju Odbora regija, uz članove, sudjelovali su povjerenici Europske komisije, članovi Europskog parlamenta, predstavnici organizacija mladih, predstavnici češkog predsjedništva Vijećem EU te stručnjaci iz područja poljoprivrede i energetike.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA