33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaŽENU 14 GODINA ZLOSTAVLJAO Udarao i sedmogodišnjeg sina, 44-godišnjak priveden

ŽENU 14 GODINA ZLOSTAVLJAO Udarao i sedmogodišnjeg sina, 44-godišnjak priveden

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 8. ožujka 2020., uz kaznenu prijavu, priveden državljanin Republike Hrvatske (1976.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo nasilja u obitelji iz Kaznenog zakona u stjecaju s jednim kaznenim djelom povrede djetetovih prava i dva kaznena djela prijetnje.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak kontinuirano u posljednjih 14 godina na području Dubrovnika, u stanu u kojem boravi sa suprugom i malodobnim sinom (2007.), suprugu omalovažavao i bio fizički nasilan prema njoj udarajući je po tijelu, dok je prema malodobnom sinu također bio fizički nasilan u godini kad je dječak išao u prvi razred osnovne škole, te ga je i nakon toga nastavio udarati i kažnjavati.


Osnovano se sumnja da je tijekom 2016. godine fizički napao suprugu i malodobnog sina, a kad je došla policija, uz prijetnje ih je potjerao u krevet dok policija bude u stanu, a nasilje i prijetnje nad suprugom i sinom ponovio je između rujna 2019. i veljače 2020. godine ne mareći na činjenicu da je dječak bolestan. Postoji osnovana sumnja da je 5. ožujka 2020. bio fizički nasilan prema supruzi, a nasilje i prijetnje je ponovio i 6. ožujka 2020., te je istog dana sa svog mobilnog telefona nazvao malodobnog sina i uz prijetnje vrijeđao ga i omalovažavao.


Sve opisane osumnjičenikove radnje su kod njegove supruge i malodobnog sina izazvale osjećaje bespomoćnosti i poniženja, kao i straha i osobne ugroženosti, te su negativno utjecale na daljnji psihofizički razvoj djeteta.


Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 8. ožujka 2020. predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i istog dana osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA