28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaZbirka poezije "Svjetionik" Perice Vulić Vočanec predstavljena dubrovačkoj publici

Zbirka poezije “Svjetionik” Perice Vulić Vočanec predstavljena dubrovačkoj publici

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica upriličeno je predstavljanje zbirke pjesama Perice Vulić Vočanec “Svjetionik”, 8. srpnja, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. 

Uz autoricu knjigu je predstavila i stihove čitala NilaMiličić Vukosavić preuzimajući uloge i nažalost spriječenih najavljenih gostiju Jovice Popovića i Sebastijana Vukosavića.

Zbirka “Svjetionik” objavljena u nakladi izdavačke kuće Redak zagrebačkoj publici predstavljena je u svibnju, a nakon Dubrovnika slijedi  predstavljanje na Mljetu, čime se zaokružuje putovanje među destinacijama koje su obilježile autoričin životni put.

Zbirka je sadržajno podijeljena u pet odjeljaka koji nose nazive: “Pučina”, “Nevera”, “Luka”, “Prostranstva” i “Poruka u boci” što svjedoči emotivnu vezanost autorice s morem iako ju je, kako je sama istaknula, “srce odvelo u Zagreb”. 

Snažne emocije i iskrenost za koju je akademik Luko Paljetak u pogovoru istaknuo da je glavno obilježje poezije Vulić Vučanec, posjetitelji su imali priliku doživjeti slušajući stihove koje su uz voditeljicu i autoricu čitali njezini roditelji Božo i Ankica Brzica te prijateljice Hrvojka Laušić Ramljak i Zrinka Radica. 

“Nekad ćete, čitajući pjesme, tuđe, moje, svoje, točno znati o čemu se radi i moći prepoznati, nekad nećete, ali ćete to doživjeti na svoj način pa će pjesma postati vaša i neki vaš doživljaj iznjedriti. Vama su se tako svidjele neke pjesme pa ste ih prisvojili.

Bit pjesama jest da daleko dopru i postanu dio novih iskustava”, poručila je za kraj Vulić Vočanec, te pročitala pjesmu za svoju kćer Paulu koja nije mogla biti prisutna i veselu pjesmu “Ogledalo”, prigodno izabranu za predstavljanje u Saloči od zrcala.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA