Nedjelja, 7 ožujka, 2021
Naslovnica Vijesti ZAVRŠEN NATJEČAJ ZA IDEJNO RJEŠENJE PARKA GRADAC Pobjednici nagrađeni sa 72 tisuće...

ZAVRŠEN NATJEČAJ ZA IDEJNO RJEŠENJE PARKA GRADAC Pobjednici nagrađeni sa 72 tisuće kuna

Društvo arhitekata Dubrovnik objavilo je rezultate natječaja za izradu idejno urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog rješenja parka Gradac. Na natječaj je pristiglo devet prijava, a nagrađena su četiri prijedloga. Prva nagrada u iznosu od 72 tisuće kuna dodijeljena je autorima: Antun Sevšek, Melita Čavlović, Damir Gamulin, Vesna Hrga Martić.

Za prvu nagradu napisano je sljedeće obrazloženje:

-Pohvaljuje se jasnoća koncepta i vizije stvaranja novog jedinstvenog oblikovanja prostora Parka s jasnom hijerarhijom pješačkih komunikacija i afirmacijom sjeveroistočne šetnice. Hortikulturno korištenje je primjenjivo i adekvatno lokalnim obilježjima i oblikovanju autohtonim materijalom s jasnim razumijevanjem problematike erozije, vjetra, osunčanja i ostalih lokalnih uvjeta. Urbana oprema je dosljedno artikulirana sukladno slojevitosti promišljanja koncepta i cjelovitosti integracije rješenja stvaranja jedinstvenog prostora naglašeno mediteranskog karaktera. Kvalitetno promišljanje parkirališne površine i njezine trasformabilnosti u prostor trga šljunčane površine. Autori oblikuju ambijente s jasnom distinkcijom staro-novo uz očuvanje povijesnih elemenata i uspostavljanje sistemskog jezika za sustavno rješavanje i razvijanje prostornih aktivnosti. Pohvaljuje se racionalnost rješenja uz opasku da je u zoni B programiranje sadržaja nedovoljno razrađeno s minimalnim prikazima oblikovnih intervencija.

-Preporuka OS-a je dodatno razraditi programske zone u dogovoru s investitorom i u skladu s realnim potrebama za ostvarivanje programa na području Grada Dubrovnika sukladno autorskom jeziku oblikovanja cjelokupnog prostora. Također se preporučuje urbanu opremu i organizaciju ulaznog platoa doraditi  na način da se osigura mogućnost realizacije višenamjenskih programa i većih okupljanja posjetitelja u skladu s programskim smjernicama potencijalnih budućih aktivnosti Grada Dubrovnika i drugih korisnika (DLJI, ostali dionici).


II. NAGRADA U NETO IZNOSU 54.000,00 KN DODJELJUJE SE RADU POD BROJEM 08

Autori: Alen Žunić, Rea Mihelko, Karlo Lauc, Fran Polan, Siniša Bjelica, Marko Ursa

Suradnici: Damjan Bujak, Marin Ljuban, Nikša Laušin

III. NAGRADA U NETO IZNOSU 36.000,00 KN DODJELJUJE SE RADU POD BROJEM 06

Autori: Lea Đurović Ruso, Mia Erak, Jurica Dragićević, Petra Matić, Anita Trojanović, Pavo Đukan, Petra Radonić

Suradnici: Nikša Begović, Dr.sc. Ivan Šimić, Šesnić Turković d.o.o.

IV. NAGRADA U NETO IZNOSU 18.000,00 KN DODJELJUJE SE RADU POD BROJEM 07

Autori: Mladen Jošić, Minja Jošić, Tamara Relić, Jana Horvat, Ivan Dajak, Lucia Marušić, Goran Vuković, Jadranko Kereković, Mario Peko, Matija Blašković, Marin Duić

Ocjenjivački sud bio je u sastavu: Roman Šilje, dipl.ing.arh., predsjednik OS-a; Davor Bušnja, dipl.ing.arh., doc.dr.sc. Ines Hrdalo, kraj.arh., Erna Raguž-Lučić, dipl.ing.agr., Ivana Krešić, dipl.ing.arh., Tonči Čerina, dipl.ing.arh., zamjenik člana OS-a; te stručne savjetnice OS-a: doc.dr.sc. Mara Marić, kraj.arh., Malojka Sertić, dipl.ing.arh.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić