26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZavršen 114. Tečaj granične policije, među pohvaljenima i Marko Ćorić iz PU...

Završen 114. Tečaj granične policije, među pohvaljenima i Marko Ćorić iz PU Dubrovačko-neretvanske

Nakon osam tjedana teorijske i praktične nastave, provedene od 20. veljače do 15. travnja ove godine u objektu granične policije „Mladost“ u Kuparima, policijski službenici iz dviju policijskih uprava uspješno su završili specijalizirani Tečaj granične policije te tako stekli stručna znanja i vještine za učinkovito obavljanje poslova granične policije.

Predavači iz Policijske akademije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Carinske uprave Republike Hrvatske te Crvenoga križa osposobili su polaznike tečaja za obavljanje poslova granične policije u svim segmentima njezine djelatnosti, a u skladu sa Zajedničkim temeljnim kurikulumom za osnovno osposobljavanje službenika graničnog i obalnog nadzora u EU-u (Common Core Curriculum – CCC), Agencije za europsku obalnu i graničnu stražu (Frontex).

Sa svrhom poboljšanja edukacije produktivnosti i djelotvornosti, dio obuke ostvaren je sukladno sa Sporazumom o zajedničkoj suradnji s Carinskom upravom, s koordinatorom za cestovne granične prijelaze carinskih ureda Republike Hrvatske Željkom Milkovićem, koji je polaznicima graničnoga tečaja tijekom praktičnog i završnog dijela ispita prenio najbolja praktična iskustva te izložio trendove i prepoznatljive modalitete krijumčarenja. 

U četvrtak 14. travnja, dvadeset je polaznika uspješno položilo praktični dio ispita, koji je proveden na graničnome prijelazu Karasovići; a dan kasnije, 15. travnja putem sustava e-obrazovanja svi su polaznici uspješno položili i teorijski dio ispita. Nakon dokazane uspješno provedene edukacije, istoga su dana svečano dodijeljena uvjerenja o uspješno završenome tečaju granične policije za policijske službenike iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Katarina Šimić i Ilija Skočibušić iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, osvrnuli su se uime svih polaznika na netom provedeni tečaj, zahvalivši pritom predavačima na prenesenim znanjima i iskustvima, navodeći usto kako je ovakva edukacija tek početak karijere u graničnoj policiji. Naglašena je potreba i nakana da se stečena znanja i vještine što prije provedu kroz rad u svojim policijskim postajama. 

Voditeljica tečaja Ivana Herceg uputila je čestitke svim polaznicima, aludirajući na uspješno položeni završni ispit te ih tom prigodom usmjerila na činjenicu da je ova izobrazba ujedno i poticaj za daljnje usavršavanje, izrazivši potom i želju da stečena znanja i vještine nadograđuju i usavršavaju u mnogobrojnim dostupnim edukacijama. Voditeljica Odjela za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice Službe za granicu PU dubrovačko-neretvanske Lidija Matičević navela je da je cilj Uprave za granicu težnja da policijski službenik granične policije bude obrazovan i osposobljen u poznavanju zakonskih propisa i u pogledu konkretnoga rada i postupanja u bilo kojem segmentu granične policije te kompetentan i izučen u učinkovitu suzbijanju nezakonitih migracija i prekograničnoga kriminala.

Za najbolje postignute rezultate na tečaju pohvaljeni su Antonela Mikulić i Vladimir Bušić iz PU splitsko-dalmatinske i Marko Ćorić iz PU dubrovačko-neretvanske.

Čestitamo svim polaznicima tečaja na uspješno završenom tečaju i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu i usavršavanju!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA