32.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZaposlenici Doma zdravlja u Metkoviću očekuju od suda da ih zaštititi od...

Zaposlenici Doma zdravlja u Metkoviću očekuju od suda da ih zaštititi od samovolje poslodavaca

Martina Krstičević, predsjednica Radničkog vijeća i članica Upravnog vijeća Doma zdravlja Metković je poslala dopis na mail redakcije u kojemu se žali na samovoljno ponašanje ustanove u kojoj radi, a na temu naplate potraživanja 97 zaposlenika za isplatu novaca koji im, greškom COP-a nije isplaćen.

97  zaposlenika Doma zdravlja Metković, je podnijelo zajedničku Tužbu (07.09.2023.g) za isplatu osnovice uvećane za 6% uz pripadajuće dodatke (pogreška COP-A).

Nakon Suglasnosti Županijske skupštine Dubrovačko neretvanske  (od 18. listopada 2022.g)  na Odluku  Upravnog vijeća Doma zdravlja Metković (od 31. Ožujka 2022. g),  bili smo primorani podnijeti Tužbu protiv Doma zdravlja Metković.  Iz navedenog je razvidno da smo istu podnijeli godinu dana od donošenja Suglasnosti i Odluke, a sve u interesu da ovaj spor riješimo mirnim putem, tj dogovorom.

Naime, čini mi se da nas je poslodavac izigrao, tj. odugovlačio je rješenje našeg zahtjeva tj. nije  ni imao namjeru isplatiti nam naša potraživanja. A još čudnije je da Dom zdravlja ne poštuje Odluke Upravnog vijeća, a ni suglasnosti Županijske skupštine.

Također nama radnicima nije jasno da poslodavac (DZ Metković) koji je obračunao i priznao naša potraživanja,  a ista su potvrđena od strane Županijske skupštine, SADA OSPORAVA.

Pitamo se da li je to samovolja ili poigravanje sa Propisima i Pravima radnika, jer u nekom trenutku poslodavac svoju odluku „zamrzava“ (8. Studeni 2022.g),  a sada na odgovor na Tužbu spominje da Odluke nije ni bilo. Nama radnicima nije preostalo ništa drugo nego da ustanemo protiv takve samovolje.

Ističem da smo zajedničkom Tužbom išli prvenstveno da smanjimo troškove, i nama a i Domu zdravlja, međutim iz nekog razloga nam je odmah u početku ta ista zajednička,  podijeljena na puno malih Tužbi, čije rješavanje počinje, 07. prosinca2023.g,  kada su zakazane prve rasprave, a umjesto jedne bit će ih tko zna koliko. 

Sud je tijelo od kojeg očekujemo da će nas zaštititi u našim potraživanjima jer su osnovana i zasnovana na pozitivnim propisima naše države, RH.

Vjerujemo da se neće dogoditi da Sud ozakoni samovolju poslodavca koji stalno mijenja Odluku o isplati potraživanja 97 zaposlenika DZ Metković i time ismijava, kako zaposlenike tako i Odluke Županije Dubrovačko neretvanske.

Martina Krstičević

Predsjednik Radničkog vijeća

Član Upravnog vijeća DZ Metković 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA