28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleZapočelo “Ljeto s robotima u TUP-u"

Započelo “Ljeto s robotima u TUP-u”

Radionicama robotike i programiranja bez ekrana u četvrtak 13. srpnja započelo je “Ljeto s robotima u TUP-u” kojeg organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Tvornicom ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda TUP d.d. u sklopu TUP-ovog tvorničkog kompleksa u Gružu.

Djeca su uz pomoć Bee-Bot i Blue-bot robota programirali bez korištenja ekrana. Bee-Bot i Blue-bot robot omogućuje davanje naredbi pomoću tipki na robotu, prema kojima se on kreće do željenih polja. Zahvaljujući edukacijskim setovima Bee-Bot i Blue-bot koji su nabavljeni u sklopu EU projekta Du STEM djeca su se upoznala s osnovnim pravilima programiranja uz razvijanje logičkog razmišljanja i sposobnosti rješavanja problema.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održali su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura.

“Ljeto s robotima u TUP-u” se nastavlja za dva tjedna, u četvrtak 27. srpnja kada će Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije održati radionice mali inženjeri na kojima će polaznici razvijati  motoričke sposobnosti i kreativnost kroz gradnju raznovrsnih motoriziranih modela, kao što su ptice, auta, ribe, dinosauri, sateliti, avioni, i mnogi  drugi. Prijave za sljedeće radionice će se otvoriti sljedeći tjedan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA