29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZamjenica Tepšić u Malagi sudjelovala na konferenciji „Clia Ports&Destination Dialogue 2022“

Zamjenica Tepšić u Malagi sudjelovala na konferenciji „Clia Ports&Destination Dialogue 2022“

Na poziv organizatora specijaliziranog sajma Seatrade Cruise Med, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je 13. i 14. rujna na međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Clia Ports&Destination Dialogue 2022“ u Malagi.

Dvodnevna konferencija okupila je nešto više od 1500 sudionika iz Europe i svijeta koji djeluju u području cruise industrije, koji su ovom prilikom razmatrali zajedničke izazove te razmijenili iskustva i promišljanja o načinima, metodama i primjeni praktičnih alata ključnih za budućnost te održiv razvoj krstarenja. Razgovaralo se i o potrebi veće uključenosti, ambicijama lokalnih zajednica i njihovog umrežavanja u kontekstu prilagodbe turističkih odredišta.

U okviru konferencije zamjenica Tepšić sudjelovala je na sastancima s predstavnicima vodećih svjetskih cruise grupacija (Royal Carribean Cruises, MSC Cruises, Costa Cruises, TUI Cruises). Sastanci su objedinili niz tema poput daljnjih aktivnosti koje znatno mogu pomoći u poslovanju cruise grupacija, ostvarivanju još boljih rezultata u pogledu turističkog prometa i prilagodbi novim trendovima i usluzi na krstarenjima, usmjerenim prvenstveno na zadovoljstvo gostiju na kruzerima i kvaliteti života stanovnika u popularnim cruise destinacijama. Jedna od tema o kojoj je zamjenica razgovarala sa čelnim predstavnicima cruise grupacija bila je izrada animiranog filma o strateškom projektu „Respect the City“ koji će se sukladno potpisanom memorandumu o suradnji s Cruise Lines International Association (CLIA-om) prikazivati gostima na kružnim putovanjima.

Ovom je prigodom održana i svečana ceremonija dodjele nagrada „Seatrade Cruise Awards“, a među tri finalista u najznačajnijoj kategoriji “Destinacija godine“ nominiran je bio i Dubrovnik obzirom na ostvarene značajne iskorake u kontekstu održivog upravljanja turizmom krstarenja u proteklom razdoblju. Vrijedi spomenuti kako je zahvaljujući kvalitetnoj suradnji s CLIA-om, Dubrovnik napravio vidljive prilagodbe putem različitih mjera i pomnog planiranja dolazaka/odlazaka cruisera dnevno, tjedno i godišnje. Obzirom na veliku dnevnu koncentraciju putnika na relativno ograničenom gradskom prostoru, ostvarena je bolja i konkretnija komunikacija s cruise kompanijama čiji brodovi uplovljavaju u luku, organiziranost na terenu učinkovitija je i rezultira primjerenijem rasporedu ticanja cruisera i kontroliranju protoka turista.

Tijekom ceremonije okupljenima je prikazana poruka dubrovačkog gradonačelnika Frankovića u kojoj je iskazao zadovoljstvo što je upravo Dubrovnik,  bio jedan od finalista, dok je titula najboljeg pripala talijanskom lučkom gradu Tarantu.  

„Iza ovih rezultata stoji puno truda i zalaganja brojnih dionika koji su pomogli da naš grad učinimo ugodnim za sve naše posjetitelje. Zato smo proteklih godina, provodeći mjere projekta „Poštuj grad”, učinili značajan iskorak u održivom razvoju i oblikovanju jedinstvenog iskustva za posjetitelje. Ponosni smo što je to prepoznala i međunarodna stručna javnost“, poruka je to gradonačelnika upućena organizatorima i svim sudionicima.

Nagrada Seatrade Cruise Awards dodjeljuje se više od dvanaest godina najizvrsnijim primjerima i praksama unutar industrije kružnih putovanja. Istovremeno kroz proces neovisnog glasovanja za ovu prestižnu nagradu u koju su uključeni međunarodne cruise kompanije, njihovi konzultanti, rukovoditelji  i eminentni stručnjaci procjenjuju se inovacije, dinamika djelovanja,  implementiranje adekvatnih rješenja te način prilagođavanja trendovima u cruise industriji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA