26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZABRANA NA SNAZI - gradit će se samo na dva mjesta u...

ZABRANA NA SNAZI – gradit će se samo na dva mjesta u Lapadu i Gradu, kazne do 30 000 kn

Na snagu je konačno stupila privremena zabrana građevinskih radova zbog koje su mnogi Dubrovčani, pogotovo oni koji žive od turizma, odahnuli. Zabrana se odnosi na zemljane radove, dok su radovi na konstrukciji zgrada dozvoljeni. Dva gradilišta od javnog interesa ipak će i tijekom ljeta biti aktivna. To su Lapadska obala i škola unutar povijesne jezgre u Ulici Ilije Sarake.

Privremena zabrana građevinski radova temelji se na odluci koju je usvojili Gradsko vijeće na sjednici održanoj 27. prosinca 2021. godine.

“Člankom 3. propisano da se građevinskim radovima, koji se u smislu ove Odluke zabranjuju, smatraju zemljani radovi (iskop humusa, široki iskop, iskop stepenica, iskop za temelje i građevne jame, iskop rovova za instalacije, iskop kanala i odvodnih jaraka, prijevoz materijala, uređenje temeljnog tla, izrada nasipa, izrada posteljice, izrada klinova uz objekte, deponiranje materijala, utovar, odvoz viška zemlje na gradski deponij, istovar, zatrpavanje građevinske jame nakon izvedbe podruma, zemljom od iskopa i sl.)”, pojasnili su iz Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, privremena zabrana izvođenja ovih radova odnosi se na razdoblje od 15. lipnja do 15. rujna, a iznimaka osim u jednom slučaju nema.

“Ne izdaju se nikakve dozvole, odnosno nema iznimki za izvođenje ovih radova, osim ako se radi o građevinama od javnog interesa (trenutno u tijeku rekonstrukcija Lapadske obale i gradnja zgrade osnovne škole u Ul.Ilije Sarake), dok se radovi na konstrukciji zgrade mogu odvijati jer se na njih privremena zabrana ne odnosi”, kazali su nam iz gradske uprave te dodali kako je nedjeljom, blagdanom i neradnim danom zabranjeno izvođenje svih građanskih radova.

Iz Grada su pojasnili komu građani mogu prijaviti zabranjene radove te kolike kazne prijete prekršiteljima.

“Zabranjeni radovi se mogu prijaviti Odsjeku za komunalno redarstvo koji postupaju temeljem svojih ovlasti, te se pokreće upravni postupak koji propisuje kazne do 30.000 kuna i prekršajni postupak gdje su propisane kazne 10.000 za pravnu osobu plus 2.000 za odgovornu osobu, 5.000 kuna za obrtnike i 2000 kuna za fizičke osobe”, kazali su nam iz gradske uprave.

VIDEO: Danas stupa na snagu zabrana gradnje u sezoni – stanovnici Sv. Jakova odahnuli

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA