15.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaLifestyleZA GOGIN KORAK Pomozite! Nedostaje još 90 tisuća kuna za nastavak liječenja

ZA GOGIN KORAK Pomozite! Nedostaje još 90 tisuća kuna za nastavak liječenja

Malena Gordana (6) rođena je u 30 tjednu trudnoće, imala je samo 1410 grama. Kad je imala samo 21 dan, mlijeko joj je ušlo u pluća i nastupilo je gušenje, piše 24 sata.

Tri puta liječnici su je reanimirali, nakon čega joj je dijagnosticirana aspiracijska pneumonija. Tri i pol mjeseca provela je na respiratoru, a nakon četiri mjeseca u bolnici puštena je kući. No njezina borba tu nije završila.

Njezina majka Magda Knego iz Dubrovnika bori se za svaki njezin novi korak. I treba vašu pomoć.

Pero, njezin suprug i otac djevojčice, preminuo je prije dvije godine od puknuća aneurizme u mozgu. Imao je tek 40 godina.

Nije doživio da čuje kako njegova curica priča.

– Suprug je preminuo mjesec dana prije njezina četvrtog rođendana. Nakon što je on umro, ona je počela pričati. Do tada je jedino znala reći ‘tata Pero’. Od njezina rođenja radili smo s njom rehabilitacijske vježbe koje su davale vrlo male rezultate, specijalne bolnice su bile naš drugi dom. Terapije Vojtom su jedine dale rezultat, ali pomaci su bili jako mali – rekla za 24sata majka Magda.

Nakon smrti supruga, dr. Joško Glavić, veliki liječnik i još veći čovjek, poklonio nam je besplatnu terapiju za Gogu u svojoj poliklinici. Počeli smo u rujnu 2018. godine. Riječ je o neurorehabilitacijskoj terapiji uz pomoć robotike, a ciklus koji nam je darovao vrijedan je 30.000 eura. Terapija je za Gogu učinila čudo. Njezino tijelo bio je hipotonično, kao puding, a sad, kad joj je ojačan trup, ona može samostalno držati ruke i vrat, uz pomoć hodalice i druge osobe radi prve korake. Od rujna trebamo nastaviti s terapijom, ali mi, nažalost, taj novac nemamo. Ukupno nam treba 120.000 kuna, a u raznim akcijama do sada smo prikupili oko 30.000. Nedostaje nam još 90.000 kuna da uspijemo. Obećala sam suprugu da ću dati sve od sebe, da ću prevrnuti nebo za našu djevojčicu, njemu u čast – priča ova majka lavica za koju nema stajanja, jer ako sad stanu, bit će kao da do sada ništa nisu radili.

Uplate ZA GOGIN KORAK
TEKUĆI RAČUN OTP BANKA
HR5324070003262082133
ŽIRO RAČUN
HR8724070003106675881
ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA
SWISS CODE
OTPVHR2X

FOTO: Instagram

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA