33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVodovod nastavlja s investicijama - Lozica uskoro spojena na glavni cjevovod

Vodovod nastavlja s investicijama – Lozica uskoro spojena na glavni cjevovod

Umjesto opskrbe pitkom vodom preko provizornih cjevovoda manjeg profila stanovnici Lozice uskoro će vodu dobivati putem glavnog cjevovoda. Na području od Vrbice do Termoterapije djelatnici Vodovoda Dubrovnik ovih dana vrše radove na prespajanju tamošnjih priključaka, a sve u cilju poboljšanja vodoopskrbnih prilika i unaprjeđenja vodovodne mreže na području Grada Dubrovnika.

Usprkos ovoj zdravstvenoj krizi Vodovod nastavlja s investicijama jer nam je bitno da naši sugrađani imaju pitku vodu 24 sata dnevno, bez obzira na sve. S obzirom da je dosad opskrba na području Lozice išla provizornim cjevovodima malog profila koji su bili smješteni na nepristupačnom terenu, ovim radovima osigurat ćemo veću sigurnost i bolje uvjete vodoopskrbe, a stanovnici više neće imati problema sa slabijim pritiskom vode u ljetnim mjesecima – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

U sklopu ovih radova do sada je izvedeno više od deset poprečnih prekopa ceste do vodomjernih okana te su postavljena dva nova cjevovoda od pocinčanih cijevi u obližnjim ulicama. Uz to djelatnici Vodovoda na ovom području rade i potrebne pripreme za priključenje tamošnjih korisnika na sustav javne odvodnje, a što će se realizirati kroz projekt Aglomeracije Dubrovnik.

Ovu investiciju imali smo u vidu već neko vrijeme, ali čekali smo povoljan trenutak za radove jer je bilo potrebno prekopavati cestu na više mjesta i stoga je bilo potrebno zatvaranje prometa. Kako je Grad Dubrovnik trebao zatvoriti cestu preko Mirinova zbog svojih radova, ovo je bio idealan trenutak za krenuti u ovaj posao. Dobrom koordinacijom s Gradom osigurali smo da se ne dogodi da se ova potez zatvara u dva navrata, već odjednom i na najmanji mogući period – rekao je Matušić te dodao kako je do sada izvedena jedna trećina ovih radova.

Dovršetak ove oko 600 tisuća kuna vrijedne investicije očekuje se početkom svibnja, a potom će stanovnici Lozice dugoročno dobiti sigurnu opskrbu pitkom vodom kroz cijelu godinu.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA