31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaVlahušić: Saborski zastupnik Mato Franković krši načelo trodiobe vlasti

Vlahušić: Saborski zastupnik Mato Franković krši načelo trodiobe vlasti

-Saborski zastupnik Mato Franković krši načelo trodiobe vlasti i nečasno  i agresivno utječe na tijek sudskog postupka – poručuje Andro Vlahušić. Povodom ove teme uputio je otvoreno pismo Državnom sudbenom vijeću, nadležnom sudu i Udruzi hrvatskih sudaca, a nakon Frankovićeve objave na Facebooku.

Prenosimo Vlahušićevo pismo u nastavku.

Poštovani,

upućujem Vas na nedoličan i agresivan način komunikacije saborskog zastupnika Mata Frankovića koji predstavlja napad na načelo trodiobe vlasti.

Naime, danas je na svom Facebook profilu, očito pozivajući javnost na revolt i osporavanje sudske odluke, Mato Franković napisao :

“Danas je napravljen pravni presedan!

Upravni sud u Splitu po nalogu predsjednika Upravnog suda Silvia Čovića, čiji lik i djelo možete vidjeti na fotografijama, odlučio je bez bilo kakve prethodne rasprave i mogućnosti za očitovanjem privremeno obustaviti radove na Lapadskoj obali. Mjera privremene zabrane izvođenja radova, tvrde nam pravni stručnjaci u ovakvim slučajevima u Hrvatskoj nije donesena u posljednjih dvadesetak godina.”

Uz ovaj tekst priložio je fotografije i ilustracije koje trebaju poslužiti narušavanju vjerodostojnosti Upravnog suda u Splitu i predsjednika tog suda.

Poveznica –  https://www.facebook.com/Mato.Frankovic.RH/posts/641521326791859

Kada na ovakav način istupa običan građanin, koji ne obnaša vlast, onda je to samo nekorektno ponašanje građanina koji ne razumije način na koji funkcionira pravosuđe i postupak donošenja sudske odluke.

Međutim, kada na ovaj način komunicira zakonski predstavnik stranke u postupku s pozicije saborskog zastupnika, kao zakonodavnog tijela koje sudjeluje u postupcima imenovanja pravosudnih dužnosnika, onda se ovo mora tretirati kao dramatičan pritisak na pravosuđe s pozicije državne vlasti.

Ne ulazeći u meritum predmeta oko kojeg se vodi spor, kao građanin RH i Grada Dubrovnika, koji je stranka u postupku, molimo da se sudska vlast očituje o ovom istupu te zaštiti od ovakvih pritisaka kako bi na najpravedniji i najbrži način donio ispravne odluke u ovom predmetu, o kojem ovisi važan projekt za Dubrovnik.

Ovakav postupak g. Frankovića nipošto nije častan niti je to ona čast na koju se poziva u svom predizbornom sloganu „Vlast je čast” i naše društvo, kao ustavom uređena parlamentarna demokracija, mora mu putem sudske vlasti ukazati na to koliko je takvo ponašanje nekorektno i nečasno.

S poštovanjem,

Andro Vlahušić,

kandidat za gradonačelnika grada Dubrovnika

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA