13 C
Dubrovnik
Naslovnica Politika Vido Bogdanović dao ostavku na mjesto predsjednika HSS-a, stavio vijećnički mandat na...

Vido Bogdanović dao ostavku na mjesto predsjednika HSS-a, stavio vijećnički mandat na raspolaganje

Vido Bogdanović je dao ostavku na funkciju predsjednika dubrovačke organizacije HSS-a, te je svoj vijećnički mandat u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika stavio na raspolaganje stranci.

Ovu vijest nam je potvrdio Vido Bogdanović, ne želeći iznositi nikakve detalje niti razloge zbog kojih je ovo napravio i to niti pola godine prije lokalnih izbora.

Vido Bogdanović je bio dubrovački gradonačelnik u mandatu od 1997. do 2001. i godinama je najprepoznatljivije lice HSS-a na hrvatskom jugu, ali i u okvirima hrvatske politike. Bogdanović je u percepciji šire dubrovačke javnosti sačuvao imidž dobrog gradonačelnika, što se potvrdilo i na prethodnim lokalnim izborima kada je osvojio nešto više od 11% biračkog tijela i ostvario treći rezultat, i to nakon podužeg razdoblja poprilično pasivnog bavljenja politikom. Koliko se dijelu građana sviđa Bogdanovićeva otvorenost i kritiziranje bez dlake na jeziku svih pojava u društvu, ali i aktera na političkoj sceni, pa i onih koji dolaze iz njegove stranke, toliko mu dio javnosti i stranačkih kolega to isto zamjera.

U svakom slučaju, odlazak Vida Bogdanovića s čela dubrovačkog HSS-a znači pravi tektonski poremećaj za tu stranku koja je proteklih godina gotovo i postala personifikacija njegovog imena i prezimena. Bogdanović ništa nije napravio na jačanju članstva stranke, pa se nakon što se čuje ovakva vijest, s pravom postavlja pitanje tko je uopće član te stranke u Dubrovniku.

Bogdanovićev odlazak s mjesta predsjednika dubrovačkog HSS-a svakako će utjecati i na promišljanja o slaganju političke križaljke za predstojeće lokalne izbore 2021. budući se u javnosti već počelo spekulirati s imenima budućih kandidata za gradonačelnika.

Bogdanović je, nakon što je dao ostavku na mjesto čelnika HSS-a u Dubrovniku, stranci stavio i svoj vijećnički mandat na raspolaganje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

DUTVNET Mozaik: korona i tržište nekretnina/ Časne Dančarice obnavljaju crkvu/ Slučaj bolnica

Korona je usporila, mnoga tržišta ugasila, ali čini se da na tržište nekretnina nije previše utjecala … Kako se razvija je situacija...

SUSRETI UTORKOM: dr. Rikard Lenz: svi se zalažemo za što bolju zdravstvenu uslugu u nasem gradu

O razlici upravljanja zdravstvenom ustanovom u javnom i privatnom vlasništvu, propustu u dubrovačkoj bolnici i ostavci ravnatelja, odlascima kvalitetnih liječnika -...

ETO NAS: S članovima Hpd Sniježnica

S članovima planinarskog društva Sniježnica planirali smo snimiti priču prije dva tjedna, ali kao i mnogi volonteri iz cijele hrvatske neki od...

KRATKI REZOVI: Zombiji u kinodvoranama

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte: više nego bilo koja druga kriza u ovome mileniju, pandemija koronavirusa je lani prouzročila dramatične...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić