32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleVIDEO: Poslušajte Oliverovu dosad nepoznatu pjesmu, u čijem spotu glumi i njegov...

VIDEO: Poslušajte Oliverovu dosad nepoznatu pjesmu, u čijem spotu glumi i njegov unuk Toni!

Splitski skladatelj i tekstopisac Matko Šimac autor je nove pjesme “Ne mogu ti reći” Olivera Dragojevića, koju je jedinstveni glazbenik snimio za života, a objavljuje se tek sada, pet i pol godina nakon njegova odlaska.

Oliver ju je kanio premijerno izvesti na svom posljednjem koncertu u Areni Zagreb 2017. godine uz pratnju stalnih suradnika zbora Izvor, ali je u posljednji trenutak odustao zbog preduge set liste na zadnjem nastupu uoči 70. rođendana.

Oliverova izdavačka kuća Aquarius Records pobrinula se da “Ne mogu ti reći” u aranžmanu Eduarda Botrića nakon pet i pol godina ipak stigne u eter, a autor je dao blagoslov za njezinu posthumnu objavu u sklopu posljednjeg albuma pjevača na kojemu će se naći još 11 pjesama.

-Gotovo dvije godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vrijedno snimao do svog posljednjeg dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje, stoji u priopćenju za medije.

Oliverova obitelj objasnila je kako je album nastao.

-S Oliverovim odlaskom naslijedili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizašla i ogromna odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvijek bili pratnja na njegovom putu. Osjetili smo potrebu da objedinimo pjesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih suradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima. Dobro je poznato da je bio skroman čovjek, ali kad se radilo o glazbi, uvijek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegli onu razinu kojom bi sam bio zadovoljan. Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pjesma ‘Ne mogu ti reći’ autora Matka Šimca prvi je singl nadolazećeg albuma. Moramo zahvaliti svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, glazbenicima i svima ostalima koju su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog albuma. Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove glazbe uživati u ovom albumu i da će se i ove pjesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada – emotivna je i zahvalna bila Oliverova obitelj.

Album od dvanaest pjesama predstavlja prvi singl – ‘Ne mogu ti reći’ koji je napisao Matko Šimac, a za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić. 

-Biti dio Oliverovog opusa, tog mora pjesama, biti makar jedna kap, jedna od posljednjih, čini me ponosnim i sretnim što je pjesmu otpjevao baš On – emotivan je bio je Matko Šimac. Spot za pjesmu radio je Matko Petrić koji već mnogo puta surađivao s Oliverom te najbolje poznaje Oliverov vizualni senzibilitet. Posebno emotivan moment je pojavljivanje Oliverova unuka Tonija u spotu koji se savršeno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sjećanju na jednog od najvećih.

-S Oliverom sam surađivao i kao glazbenik i kao redatelj. Moja prva snimka kao bubnjara u studiju je bila za pjesmu ‘Ostani’ s CD-a ‘Neka nova svitanja’. Kasnije sam znao odraditi i koju turnejicu s njim i Dupinima. Radili smo spotove ‘Sreća’ , ‘Gdje to piše’. U prvom momentu nisam htio prihvatiti ponudu za rad na novom spotu jer mi se činilo i prezahtjevno i preodgovorno. Onda se rodila ideja o klaviru koji svira sam.  Danas mi je drago da sam se upustio u tu avanturu. Ovo mi je jedan jako, jako poseban spot – rekao je Marko Petrić.

Glumci: Dakica Sanko, Jelena Knezović, Issa Žitko, Toni Dragojević 
Lokacije: otok Vis, Split, Baška na otoku Krku 
Posebna zahvala Euro Unit Yamaha, Parkovi i nasadi Split
Snimatelji: Matko Petrić , Boris Poljak I Jovica Kozlica
Redatelj: Matko Petrić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA