25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleVeliki interes za edukaciju o pokretanju poslovanja u ruralnom turizmu

Veliki interes za edukaciju o pokretanju poslovanja u ruralnom turizmu

Edukacija za početnike “Pokretanje poslovanja u ruralnom turizmu, zakonski propisi i administrativna procedura” održana je sinoć u dvorani franjevačkog samostana u Pridvorju.

Brojnim prisutnima su Dijana Šemeš iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Stane Đivanović i Ivo Mujo iz Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more DNŽ, prezentirali organizacijske i administrativne korake potrebne za pokretanje poslovanja ruralnog turizma na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Vodeći se dugogodišnjim iskustvom u praćenju malih poduzetnika u ruralnom turizmu predavači su okupljenima ukazali za potreban slijed radnji od ideje do realizacije pokretanja poslovanja. Primjena novog zakona o OPG-ima, upis dopunskih djelatnosti, prostorni standardi za vrste ugostiteljskih objekata, potrebna rješenja za obavljanje djelatnosti i druga pitanja zanimala su prisutne koji proširuju ili pokreću poslovanje na svom gospodarstvu. Osim Konavljana, edukaciji su prisustvovali i poduzetnici iz Župe dubrovačke, Dubrovačkog primorja i s Mljeta.

Navedena edukacija organizirana je u okviru projekta “NOVA GENERACIJA za novi razvojni koncept ruralnog turizma” koji Udruga Agroturizam Konavle provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta RH. Edukacija je bila namijenjena početnicima u ruralnom turizmu, a veliki broj okupljenih potvrđuje činjenicu da želje i interesa za bavljenje ruralnim turizmom ne nedostaje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA