26.8 C
Dubrovnik
Subota, 2 srpnja, 2022
NaslovnicaCrna kronikaUZNEMIRUJUĆI VIDEO: je li policija trebala ovako postupiti? Mladić na podu, djevojka...

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: je li policija trebala ovako postupiti? Mladić na podu, djevojka s lisicama?

Na redakcijski mail nam je stigao video veoma uznemirujućeg sadržaja, te tekst koji pojašnjava što se jučer oko 18.30 sati događalo na Pošti Lapad. Očitovanje smo zatražili i od PU dubrovačko – neretvanske, te ćemo ga, kada stigne i objaviti.

U svakom slučaju, naša čitateljica piše kako je snimak nastao jučer oko 18.30 na Pošti Lapad gdje je policija u rutinskoj kontroli zaustavila vozača motocikla kojega je, prema njenim riječima, pregledivala i navodno maltretirala oko 40 minuta. Potom su ga pustili i on se ponovno uključio u promet.

Ali, mladić se nakon toga vratio do njih pješke i bez kacige na glavi, te je od njih zatražio, prema njenim riječima, broj značke i obrazloženje zašto su se tako ponašali prema njemu, te ih je fotografirao.

Nakon toga je uslijedilo ovakvo ponašanje policajaca koje je ovjekovječeno na ovom videu. Policajci su mladića bacili na pod i poprskali suzavcem, on je zvao u pomoć, na što je reagirala djevojka koja je počela vikala da ga puste. Njoj su, pak, policajci stavili lisice te je odveli u policijsko vozilo koje se nalazilo preko puta. Djevojka je poznanika plačući molila da joj zovu majku i da nije ništa napravila.

Majka je, sudeći prema onome što se može čuti na video snimci i došla.

– Ako je normalno da se ovako policijski službenici ponašaju prema nedužnim građanima možemo se svi skupa iseliti iz ove države – zgrožena zaključuje svoj dopis naša čitateljica.

Ponavljamo kako je ovo jedna strana priče, te kako očekujemo izvješće i očitovanje iz PU dubrovačko-neretvanske o ponašanju policajaca. Ako je sve i bilo “po propisima” i zakonima, ostaje veliko pitanje – treba li ovoliko nasilnog ponašanja i korištenja suzavca nad mladićem koji je na podu i djevojci koja samo moli da ga puste?

U svakom slučaju gledanje videa izaziva veoma mučan osjećaj.

 

2 KOMENTARI

  1. Ja da sam novinar bi prvo istrazio od koje budale mi je dosla snimka i raspitao se prvo i kriminalnim radnjama te osobe 😉

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA