26.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaUmirovljenici traže hitne mjere za ublažavanje inflacije

Umirovljenici traže hitne mjere za ublažavanje inflacije

Gradska organizacija HSU Dubrovnk u potpunosti podržva priopćenje HSU i predsjednika Veselka Gabričevića, navodi predsjednica Olga Muratti.

Navedeno priopćenju u nastavku prenosimo u cijelosti.

 „U nastojanju da našim sugrađanima, osobito starije životne dobi, pružimo pomoć u prevladavanju svakodnevnih teškoća Savjet Hrvatske stranke umirovljenika izradio je Prijedlog interventnih mjera za ublažavanje utjecaja inflacije na standard umirovljenika. Stoga u današnjem priopćenju ističemo dvije mjere koje se odnose na uvećanje osobnog odbitka umirovljenika po osnovi izdataka za zdravstvene usluge i nabavu ortopedskih pomagala te uvođenje besplatnih sistematskih pregleda te ukidanje sklapanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju.

Tako se nastojimo konkretnim, stručno obrazloženim prijedlozima odmaknuti od dnevno politikantskih i populističkih izjava, obećanja i poteza koji su zagušili hrvatsku političku scenu. Koliko ćemo u tome uspjeti ovisi o brojnim faktorima, a zasigurno jedan od značajnijih je i podrška medija. Stoga se nadamo kako će naši prijedlozi zainteresirati i predstavnike sedme sile što će biti dodatan zalog i poticaj onima koji odlučuju da snažnije porade na zaštiti interesa trenutačno najugroženije skupine naših sugrađana.

Pri tome opravdanja za neuspjeh nema i ne možemo ih prihvatiti, a osobito ne vrlo čestu floskulu kako ne postoji financijska održivost za provedbu određenih mjera kada su u pitanju umirovljenici. Ne zaboravimo kako su umirovljenici ipak izgradili i obranili našu državu i nije pošteno da su im financijska primanja i druga prava na začelju u odnosu na sve druge države u Europskoj uniji“

Napominjemo, i ovom prilikom, da  su umirovljenici najugroženija kategroija društva  a najviše su tom društvu dali. Zato se moraju iznaći mgućnosti kako bi se  umirovljenicima  i svim osobama starije životne dobi osiguralo uljuđeno življenje i dostojanstveno starenje!”.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA