31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiUčenici iz Montereyja na prijemu kod gradonačelnika

Učenici iz Montereyja na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i Igor Deranja, savjetnik iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnika primili su danas u gradskoj vijećnici učenike iz kalifornijskog grada prijatelja Montereyja. Prijemu su nazočili i njihovi mentori Lynn Hodges i Michael Hodges.

Učenici, osam srednjoškolaca koji su prošli selektivan proces, borave u Gradu Dubrovniku kao ambasadori organizacije Slavic American Cultural Organization (SACO), u sklopu programa razmjena studenata čiji preci potiču iz Hrvatske i Dubrovnika.

„Cilj ovog programa je da naši mladi postanu ambasadori naše organizacije, da nastavimo tradiciju koju smo postavili, a drugima pružimo znanje i strast za njihovu kulturnu pozadinu i zajednicu“, istaknula je ovom prigodom njihova mentorica Lynn Hodges.

Gradonačelnik Franković zaželio im je dobrodošlicu u Dubrovnik te ih ukratko upoznao sa zanimljivostima iz bogate povijesti Dubrovnika, s posebnim osvrtom na slavnu Dubrovačku Republiku, kao i njen utjecaj u trgovini i diplomaciji. Pohvalio je inicijativu organizacije SACO i poručio mladim ljudima da nastave učiti o svojim korijenima na koje mogu biti ponosni.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA