13.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiU sklopu projekta ADRIACLIM uredit će se plaža u uvali Slano

U sklopu projekta ADRIACLIM uredit će se plaža u uvali Slano

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na 4. partnerskom sastanku EU projekta ADRIACLIM. Sastanak je održan video vezom u organizaciji voditelja projekta ARPAE (L’Agenzia regionale per la prevenzione, l’ambiente e l’energia dell´Emilia-Romagna). Tijekom sastanka se razgovaralo o dosadašnjem tijeku projektnih aktivnosti na pojedinim pilot područjima i polugodišnjem izvješću.
U sklopu projektnih aktivnosti uredit će se plaža u uvali Slano radi senzibiliziranja javnosti i podizanja svijesti o klimatskim promjenama. Cilj projekta je unaprjeđenje postojećih sustava praćenja klimatskih promjena kroz poticanje razvoja strateških dokumenata i planova prilagodbe aktualnim promjenama.

Uz DNŽ u projektu sudjeluju još četiri partnera iz Hrvatske; Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova, Javna ustavova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije, Institut Ruđer Bošković i Institut za oceanografiju i ribarstvo te Istarska županija kao pridruženi partner. Partnerski konzorcij čini ukupno 19 partnera iz Hrvatske i Italije. Tehničku pomoć u provedbi projekta Dubrovačko-neretvanskoj županiji pruža Regionalna razvojna agencija DNŽ DUNEA. Projekt je financiran iz Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska.

Provedba projekta započela je 1. siječnja 2020. godine i traje 36 mjeseci.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.823.415,00 eura, od čega je 85 posto bespovratnih sredstava financiranih iz ERDF-a u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska. Ukupan proračun Dubrovačko-neretvanske županije u projektu iznosi 283,500.00 eura koje će se iskoristiti za planiranje smjernica prilagodbe klimatskim promjenama u urbanom obalnom i morskom području.

FOTO: FB, TZ Dubrovačko primorje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA