Počinje Good Food Festival, koji i ove godine donosi raznoliku gastronomsku ponudu uz vrhunska vina i ukusna jela. Tijekom prvog tjedna festivala, od 6. do 12. listopada, održat će se brojni događaji, uključujući tjedan dubrovačkih restorana, vinokušnje, radionice, tematske večere te večere s poznatim chefovima Ivanom Pažaninom, Davidom Skokom, Markom Đuraševićem, “Foodravanje”, kao i mnoga druga nezaobilazna događanja. Više od 60 restorana sudjeluje na festivalu, a vrijedni chefovi posebno su kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama. Tijekom cijelog trajanja festivala, posjetitelji će imati priliku kušati nova jela u Dubrovniku, Župi Dubrovačkoj, Konavlima i Cavtatu te u Slanom. Ovo je sjajna prilika da otkrijete nove restorane i prepustite se dubrovačkim ugostiteljima da vas iznenade svojim kreativnim i primamljivim jelima.
Osim posebnih restoranskih menija očekuje nas bogat festivalski program koji i ove godine uključuje Program plus, odnosno gourmet ture Starim gradom, gurmanski izlet na Pelješac i u Ston te sajam hrvatskih proizvoda Samo hrvatsko u Parku Luja Šoletića u Gružu.
Ponedjeljak, 6. listopada donosi pravu kulinarsku posvetu: u restoranu Local od 10 sati, održat će se radionica kuhanja, na kojoj će se uz odabir svježih namirnica pripremati domaći kruh, makaroni i ostale delicije. Istoga dana od 18 sati, u Vinariji Škar održava se Vinorel, slikarska radionica koja povezuje umjetnost i vino.
Utorak, 7. listopada rezerviran je za niz atraktivnih događanja. U Akademisu Garište s početkom u 17 sati, održat će se radionica pod nazivom Kako kombinirati maslinovo ulje s biskvitom i kremama, dok u restoranu Lucijan Hotela The Pucić Palace posjetitelje očekuje slatko popodne Put oko svijeta uz osam kolača.
Posebno zanimljiva je i tematska večera Imotska kulinarska tradicija s modernim twistom, u izvedbi chefa Marija Bukarice, u hotelu Kazbek u 19 sati. Osim izvanrednog menija od pet sljedova, goste očekuje i glazbeni nastup Tedija Spalata. Za one željne znanja i zabave, u 20 sati u Caffe & Cocktail Baru Promenada održat će se Dub Pub gastro kviz, koji spaja gastronomiju i natjecateljski duh.
Srijeda, 8. listopada također donosi bogat program. U Akademisu Garište, od 17 sati, održat će se još jedna radionica Kako kombinirati maslinovo ulje s biskvitom i kremama, namijenjena svima koji žele otkriti neočekivane kombinacije. U 19 sati, restoran Marco Polo postaje kulinarska pozornica na kojoj će chef Ivan Pažanin, zajedno s Irinom Brajčić, prirediti pravi gastronomski spektakl, spoj vrhunskog kulinarstva, kreativnosti i strasti prema hrani.
Četvrtak, 9. listopada donosi spoj umjetnosti i gastronomije. U Renaissance Art Restoranu, s početkom u 10 sati, održat će se Gastro Art Party, slikarska radionica pod vodstvom umjetnice Andree Vukoje Prce, koja će sudionicima pružiti priliku da spoje kreativni izraz i druženje uz dobru atmosferu. Istoga dana u 18.30 sati , u Akademisu Čingrija, očekuje nas posebna večera s poznatim chefom Davidom Skokom. Ovo nezaboravno kulinarsko putovanje dodatno će upotpuniti glazbeni duo Ankora, koji će večeri dati poseban ugođaj.
Od 9. do 12. listopada, u Lazaretima će se održavati gastro-glazbena manifestacija Foodravanje. Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi street food specijaliteta, dok će večeri biti ispunjene koncertima bendova Jurica Pađen & Aerodrom, Kuzma & Shaka Zulu, Alen Islamović te Psihomodo Pop.
Petak, 10. listopada započinje radionicom keramike u 10 sati u Renaissance Art Restoranu, a od 18 sati, u restoranu Magdalena Hotela The Pucić Palace, održat će se posebna vinska radionica Zalazak u čaši. Vinokušnja će posjetiteljima pružiti jedinstveno iskustvo otkrivanja okusa i mirisa vina u atmosferi koja slavi trenutak zalaska sunca.
Subota, 11. listopada, donosi bogat i raznovrstan program koji spaja kreativnost, gastronomiju i tradiciju. Dan započinje kreativnom radionicom keramike već od 10 sati, namijenjenom svim ljubiteljima umjetničkog izražavanja i rukotvorina. Isti dan, u 18 sati, Bistro Revelin priprema jesensko gastro putovanje u izvedbi renomiranog chefa Marka Đuraševića, uz vrhunska vina vinarije Rizman i pratnju glazbe uživo. Poseban naglasak večeri bit će na suradnji vinarije Edivo i restorana Zuzori, koji zajedno potpisuju ekskluzivnu vinsku večer – spoj vrhunskih vina i pomno osmišljenih jela. U restoranu Veranda, u 19 sati, održat će se još jedna tematska večera – Hercegovačka večer. Posjetitelji će imati priliku upoznati bogatu tradiciju hercegovačkih običaja i kuhinje, uz glazbu uživo i autentične okuse ovoga kraja.
Nedjelja, 12. listopada donosi sladak završetak prvog tjedna Good Food Festivala. U restoranu Lucijan Hotela The Pucić Palace održat će se cjelodnevna Slatka nedjelja, tijekom koje će posjetitelji moći uživati u bogatoj ponudi kolača i kreativnih koktela
Bogatu programsku brošuru Good Food Festivala možete preuzeti u jednom od turističkih informativnih centara ili online putem linka http://bit.ly/47Km2jZ , a ponudu restorana, festivalskih doručaka i slatke ponude u trajanju od dva tjedna Good Food Festivala pogledajte ovdje http://bit.ly/4n5uXBb .