31.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaU Kneževu dvoru izložba najboljih projekata baštine iz cijelog svijeta

U Kneževu dvoru izložba najboljih projekata baštine iz cijelog svijeta

„Najbolji u baštini – utjecajni projekti“ naziv je izložbe nagrađenih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata iz cijelog svijeta koja je postavljena na galeriji Kneževa dvora i može se pogledati do 31. listopada 2022. 

Na izložbi su predstavljena 42 projekta vezana za digitalno pripovijedanje, internetske obrazovne resurse, dokumentarne filmove, COVID – 19,  arheologiju, međukontinentalne suradnje, ali i postignuća koja se bave temama kao što su imigracije, povijest masovne represije te uloge kustosa i povjesničara u oblikovanju budućnosti. Svi izložbeni paneli označeni su QR kodovima čijim očitanjem se ulazi u internetske stranice na kojima posjetitelji mogu saznati više informacija o određenom projektu. 

Dubrovački muzeji lokalni su partner jedne od najdugovječnijih i najopsežnijih konferencija u području baštine, “The Best in Heritage” koja se ove godine održala virtualnim putem, dok su joj pokrovitelji Grad Dubrovnik i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. 

Projekt se od samog početka održava u partnerstvu s Međunarodnim vijećem muzeja (ICOM) i  s vodećom europskom baštinskom organizacijom – Europa Nostra.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA