32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaU akciji Dubrovačkih knjižnica "Čitam, dam, sretan sam!" prikupljeno je i darovano...

U akciji Dubrovačkih knjižnica “Čitam, dam, sretan sam!” prikupljeno je i darovano 500 knjiga

Povodom Svjetskog Dana darivanja knjigom, koji se tradicionalno obilježava 14. veljače, djelatnici Dubrovačkih knjižnica, Katarina Palinić, Leona Radić-Ribić, Adem Gušić, Vedran Levi, Ivona Macan Butrica i Nikola Bjelopera, na čelu s voditeljicom Županijske Matične razvojne službe za narodne i školske knjižnice, dr. sc. Maricom Šapro-Ficović, posjetili su dječje vrtiće te im poklonili knjige i slikovnice prikupljene tijekom siječnja i veljače u Dječjem odjelu Narodne knjižnice Grad, ograncima Lapad, Gruž, Mokošica… Akciji prikupljanja knjiga pridružile su se i školske knjižnice OŠ Marina Držića i OŠ Cavtat.

Posjetili su Dječje vrtiće Dubrovnik, Škatulica i Palčica, te Dječje vrtiće Pčelica, DV Ježić Osojnik i DV Gromača, gdje su se tete, a djeca posebno, obradovali posjetu i s nestrpljenjem otvarali regale. Dječje knjige i slikovnice skupljale su se i po ograncima Dubrovačkih knjižnica u Cavtatu i Trpnju. Ogranak Trpanj na Pelješcu s knjižničarkom Monikom Ivandić prikupio je lijepi broj donacija za DV Trpanj. Također, i Konavljani su pokazali svoju velikodušnost pa su knjižničarka Ogranka Cavtat Lucijana Mihaljek i knjižničarka OŠ Cavtat Ivana Miletić, prikupljene knjige donirale Pedijatrijskoj ambulanti na Grudi.

U akciji koja se odvijala pod motom Čitam, dam, sretan sam!, prikupljeno je i poklonjeno oko 500 novih ili odlično očuvanih dječjih knjiga i slikovnica. Dubrovačke knjižnice zahvaljuju svim građanima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i svojim doprinosom razveselili one najmlađe, ujedno i najvažnije.

Akcija prikupljanja knjiga također je dio kampanje „Čitaj mi!“ pokrenute na Međunarodni dan dječje knjige 2. travnja 2013. s ciljem korištenja knjižnica i poticanja čitanja od najmlađe dobi. Dubrovačke knjižnice na čelu s Matičnom razvojnom službom Dubrovačko-neretvanske županije, u ovoj akciji sudjeluju već deset godina.

Foto: Vedran Levi, Marica Šapro, Lucijana Mihaljek, Monika Ivandić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA