30.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiTUŠ ponosna na uspjehe svojih učenica na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola...

TUŠ ponosna na uspjehe svojih učenica na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills 2022.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja na Zagrebačkom velesajmu organizirala je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022.

Natjecanje je prepoznato na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja s ciljem poticanja učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

U jakoj konkurenciji na održanom natjecanju WorldSkills učenice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu postigle su zavidne rezultate. Prvo mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela osvojila je učenica Marijana Đuka pod vodstvom mentora Ivana Udženije, a učenica Ivana Menalo uz mentora Nikšu Grabovca peto mjesto u disciplini Poslovanje turističke agencije.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je čak 200 strukovnih škola, oko 360 učenika uz podršku svojih nastavnika, a natjecali su se u 40 strukovnih disciplina.

Ovo događanje okupilo je više od 40 partnera i poslodavaca koji u svojoj djelatnosti koriste tehnologiju, proizvode ili pružaju usluge povezane s tom disciplinom te zapošljavaju učenike koji su završili srodne strukovne škole. Sudjelovanje predstavnika gospodarstva jedan je i od načina da se postigne dugoročni cilj – povećanje zapošljavanja učenika koji su završili strukovne škole.

Ponosni smo na naše učenice koje su svojim uspjesima na natjecanju na najbolji način okrunile uloženi trud i marljivi rad pod vodstvom njihovih mentora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA