15.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaPolitikaTUĐA PAMET: vijećnica Marčinko otkrila otkud je prepisan dio Raguževa priopćenja

TUĐA PAMET: vijećnica Marčinko otkrila otkud je prepisan dio Raguževa priopćenja

Na priopćenje koje je poslala DUSTRA Željka Raguža veoma je brzo reagirala vijećnica stranke Srđ je Grad, Petra Marčinko koja je otkrila otkud je prepisan dio koji se odnosi na značaj festivala u zajednici. Na svom fb profilu napisala je:

Prvo sam sjela i pročitala. Onda mi je mozak eksplodirao od outdated zaključaka iz uvoda. Onda mi je počelo mirisati na studentski rad, i to ne iz antropologije ili sociologije.

Jer ove dječje bolesti iskazane u ovakvoj racionalizaciji festivalizacije obje su vani preboljeli 80-ih i 90-ih najkasnije, Hrvatskoj je trebalo nešto duže, ali većinom kvalitetni, kritički stručni radovi su ih preboljeli do 2010-ih.

Što bi onda moglo biti?

Pa rad iz ekonomije možda, nekog manjeg studija, neki studentski seminarski rad…možda preddiplomski…

Google uvijek zna odgovor: riječ je o završnom radu Ene Čulić, Pula. Autorica je nepotpisana, naravno, ali što drugo očekivati od ovog literarnog izričaja? Akademsku čast? – napisala je i navela izvor iz kojega se “potpomogao” Raguž u svom priopćenju.

https://repozitorij.unipu.hr/…/datastream/PDF/download

U dodatnom komentiranju je dodala i kako joj najviše smeta kada se izvorni autori ne potpisuju, te da je naučila veoma brzo prepoznati plagijate.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA