32.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiTJEDAN KARIJERA Kako upravljanje osobnim financijama utječe na mentalno zdravlje

TJEDAN KARIJERA Kako upravljanje osobnim financijama utječe na mentalno zdravlje

U sveučilišnom Kampusu (Branitelja Dubrovnika 41) će se u srijedu, 20. ožujka, s početkom u 18 sati, održati javna tribina Money & Mind, kao dio bogatog programa Tjedna karijera Sveučilišta u Dubrovniku.

Cilj tribine je ukazati na važnost utjecaja odgovornog upravljanja osobnim financijama na mentalno zdravlje, jer dobro planiranje smanjuje stres i anksioznost povezanu s upravljanjem novcem.

U turbulentnom vremenu visoke inflacije, prelaska na euro, niskih plaća i mirovina, visokih cijena i ponude različitih financijskih proizvoda, financijska neizvjesnost je vrlo izražena. Pojedinci koji imaju kontrolu nad osobnim financijama se osjećaju samouvjereno u rješavanju financijskih izazova. Ipak, velik je broj onih koji se suočavaju s financijskim i posljedično mentalnim problemima zbog nedostatne financijske pismenosti, lošeg upravljanja osobnim financijama, želje za brzom i lakom zaradom i konzumerističkog stila života koji se neodgovorno potiče kroz društvene mreže.

Gosti tribine su Sandra Ferenčak, Tetka, financijska blogerica, Kristijan Ugrina Kiki, glumac i dr. sc. Nikola Erceg, znanstvenik i predavač na području psihologije s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji će iz različitih perspektiva govoriti o važnosti odgovornog upravljanja financijama. 

Tribinu će moderirati izv. prof. dr. sc. Meri Šuman Tolić s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA