28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSURADNJA GRADA I HRVATSKIH CESTA Izgrađeno novo raskrižje u Zatonu Velikom za...

SURADNJA GRADA I HRVATSKIH CESTA Izgrađeno novo raskrižje u Zatonu Velikom za projekt budućeg vatrogasnog doma

Završeni su radovi prometnog uređenja križanja na državnoj cesti D8 u Zatonu Velikom, a koji su izvedeni kao preduvjet realizaciji projekta izgradnje vatrogasnog doma DVD Zaton.

Naime, budući objekt vatrogasnog doma, planira se graditi uz sjeverni rub državne ceste D-8 te će se preko novoformiranog križanja spajati na postojeću javnu prometnu mrežu. Izgradnja trake za lijeve skretače realizirana je proširenjem državne ceste prema sjeveru, a desni skretač s državne ceste iz smjera Dubrovnika ukupne je dužine 41,89 metara. Dionica je opremljena s ukupno 11 stupova javne rasvjete visine devet metara raspoređenih uz sjevernu stranu ceste.

Ukupna vrijednost izvedenih radova je 997.310,47 kuna s PDV-om, a sukladno sporazumu Grada Dubrovnika i Hrvatskih cesta investicija je sufinancirana u omjeru od 50 posto između navedenih strana. Grad Dubrovnik je prethodno izradio potrebnu projektnu dokumentaciju ukupne vrijednosti 38.750,00 kuna s PDV-om. Radove je izvela tvrtka STRABAG  d.o.o., dok je tvrtka IGH d.d. provodila stručni nadzor.

Posjetimo, izgradnja Vatrogasnog Doma u Zatonu, koji će imati i društvenu namjenu, uvjetovana je prometnim uređenjem križanja tako da se na državnoj cesti izgradi traka za lijeve i desne skretače i preduvjet je ishođenju građevinske dozvole za izgradnju objekta vatrogasnog doma za koji je prethodno dovršena projektna dokumentacija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA