30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiStudenac preuzima PEMA - dubrovački trgovački lanac

Studenac preuzima PEMA – dubrovački trgovački lanac

Studenac, maloprodajni trgovački lanac postigao je dogovor o kupnji 100% udjela u društvu Pemo d.o.o., dubrovačkom trgovačkom lancu koji posluje u 35 prodavaonica te ima oko 370  zaposlenika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) te ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100% udjela u društvu  Pemo d.o.o. – stoji u priopćenju koje je stiglo iz Pema.

Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca, izjavio je:

“Tijekom proteklih godinu i pol dana razvili smo vrlo atraktivan format trgovine u Dubrovniku koji prvenstveno odgovara potrebama lokalnih kupaca, ali ujedno zadovoljava visoke standarde turističke potražnje. Shodno tome, naši rezultati na ovom područjusu iznad prosjeka, što je posebno važno za ovu transakciju jer postajemo značajan igrač u regiji i jačamo našu lidersku poziciju na obali.”

Lovorko Milošević, osnivač Društva Pemo d.o..o , dodao je:

Zahvaljujem svim Pemovim lojalnim kupcima koji su nas podržavali od samih početaka pa sve do sada te vjerujem da će s istom podrškom nastaviti i u budućnosti. – stoji u priopćenju.

“Studenac” je, podsjetimo, prodan prije dvije godine poljskom privatnom fondu kojim upravlja Enterprise Investors, jedno od najvećih društava za upravljanje privatnim fondovima u srednjoj i istočnoj Europi. Prije prodaje Studenac je bio domaći trgovački lanac sa sjedištem u Omišu, u obiteljskom vlasništvu. Baš poput sad već ex “našega” Pema.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA