23.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleStručni aktiv ravnatelja/ica javnih dječjih vrtića Dubrovačko - neretvanske županije

Stručni aktiv ravnatelja/ica javnih dječjih vrtića Dubrovačko – neretvanske županije

Stručni aktiv ravnatelja/ica javnih dječjih vrtića Dubrovačko – neretvanske županije je održao sjednicu 12. srpnja 2022. godine u Vijećnici Općine Župa dubrovačka.

Članice Stručnog aktiva je uvodno pozdravila voditeljica Stručnog aktiva, Marija Jelić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Župa dubrovačka“, te je predstavila dnevni red.

Na stručnom aktivu sudjelovale su ravnateljice: Mara Sardelić iz DV Blato, Franica Lasić iz DV Dubrovnik, Julijana Prižmić iz DV Korčula, Julijana Bebić iz DV Metković, Dijana Glavor Vitali iz DV Opuzen, Diana Brkić iz DV Pčelica (Mokošica), Edita Mucić Šutić iz DV Ploče, Miranda Oreb iz DV Radost (Vela Luka), Mirela Družijanić iz DV Slano, Valentina Baća iz DV Ston. 

Sve ravnateljice su izrazile zadovoljstvo da su epidemiološke prilike povoljne i što su mogle zajednički i na jednom mjestu razmijeniti iskustva rukovođenja javnom ustanovom predškolske skrbi kao i navesti primjere dobre prakse, ukazati na manjkavosti te podijeliti svoja viđenja rukovođenja i vođenja u javnim dječjim vrtićima, uvažavajući specifičnosti svakog dječjeg vrtića, uvijek u suradnji s osnivačem/ima, Dubrovačko – neretvanskom županijom, resornim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Agencijom za odgoj i obrazovanje te drugim relevantnim dionicima.

Naglašena je želja svih članica Stručnog aktiva da se ovakvi susreti održavaju po potrebi i češće tijekom godine te da se nastavi promicati zajednička suradnja na ravnateljskoj razini, posebice u kontekstu novina koje su donijele zadnje Izmjene i dopune Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA