33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŠtrajk u pravosuđu se nastavlja obustavom rada, Vlada će štrajkašima smanjiti plaće...

Štrajk u pravosuđu se nastavlja obustavom rada, Vlada će štrajkašima smanjiti plaće i dodatke

Vlada je donijela odluku o umanjenju plaće i dodataka na plaću državnim službenicima i namještenicima za vrijeme sudjelovanja u štrajku. Radi se o štrajku službenika u pravosudnim tijelima.

-Uplaćivati će im se obavezni doprinosi, a plaća i dodaci na plaću razmjerno vremenu sudjelovanja u štrajku počevši od 17. srpnja, kazao je Malenica.

Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković objavila je tijekom jutra, kako se članstvo, nakon jučerašnjeg sastanka s ministrom Malenicom izjasnilo kako ne prihvaćaju ponudu Vlade te nastavljaju sa štrajkom.

-Dobili smo prijedlog sporazuma koji obuhvaća povećanje plaća u dvije faze. Prva faza se već dogodila u 6. mjesecu, a druga faza je prijedlog nove uredbe, napomenula je Šušković ustvrdivši da su oni obavijestili svoje članove.

-Poslali smo ministru odgovor i naše članstvo se u gotovo stopostotnom broju odlučilo da ne prihvati ovu ponudu i pod cijenu da nam ne isplate dane štrajka, dodala je.

-Obustava rada ne isključuje rješavanje nužnih predmeta o kojima ovise život, zaštita i ugroza pučanstva. Nakon jučerašnjeg sastanka pritisci su još veći. Mi smo ministru poslali prijedlog kako izaći iz ove situacije u jednoj ili dvije faze. Iz analize Svjetske banke pokazalo se da su sudski službenici četvrti najniže pozicionirani i tražili smo da se stavi te ljude u ravnopravan položaj, rekla je.

Moguće da će obustava krenuti od danas”, otkrila je Šušković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA