27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleŠto treba znati o uvođenju eura?

Što treba znati o uvođenju eura?

Uvođenje nove valute kompleksan je i složen proces koji uključuje potpunu prilagodbu poslovanja poduzetnika. Od dana uvođenja eura kao službene valute dijeli nas nešto malo više od mjesec dana, a sam prijelazni period traje do kraja 2023. godine. 

Iz tog razloga za vas smo organizirali predavanje “Što treba znati o uvođenju eura?” koje će se održati u utorak, 22. studenoga 2022.g. u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 16:30 sati. Predavanje će trajati 2 sata.

Cilj predavanje je upoznati male poduzetnike, obrtnike ali i građane s obvezama u procesu uvođenja nove valute kako bi na vrijeme uskladili svoje poslovanje, pravodobno se opskrbili gotovim novcem, te osigurali sva druga materijalna, tehnička i organizacijska sredstva za nesmetano poslovanje.

Kroz razgovor i diskusiju ponudit ćemo odgovore na pitanja:

  • Što i kada treba biti spremno za uvođenje eura?
  • Kako i gdje nabaviti gotovinu?
  • Kako postupati s gotovinom neposredno nakon 01.01.2023. i u prijelaznom razdoblju?
  • Formiranje i iskazivanje cijena roba i usluga
  • Naplata roba i usluga, posebno u prijelaznom razdoblju
  • Izdavanje faktura u trećim valutama (USD, GBP i sl.)
  • Izmjene kod vođenja poslovnih knjiga u svim segmentima (zalihe, financijsko knjigovodstvo, obračuni)
  • Obračun plaća i druga primanja radnika (posebno plaća iz 12. mjeseca)
  • Kako postupati s obvezama ili nenaplaćenim računima iz godina prije 2023.?
  • Što se događa s kreditima i obvezama?

Predavanje vodi Nataša Bašić – poduzetnica, računovotkinja i savjetnica za organizaciju poslovanja, financije i poreze. Nakon završenog ekonomskog fakulteta stječe desetogodišnje iskustvo u IT sektoru kao programerka i sistem analitičarka na razvoju poslovnog softvera za srednje i velike poduzetnike posebno u djelatnostima turizma, ugostiteljstva, građevine, proizvodnje i brodarstva – specijalizirana za izradu i implementaciju programa u dijelu računovodstva, financija i poslovne analize. Karijeru nastavlja kao financijska i operativna direktorica tvrtke Importanne Resort Dubrovnik, financijska direktorica građevinske tvrtke Konel d.o.o. Dubrovnik i generalna direktorica Hotela Lero Dubrovnik. Posebnu ekspertizu razvija u području upravljanja tvrtkama s poteškoćama i u reorganizaciji.

Od 2016. godine zajedno sa suradnicima osniva tvrtku ACCONTO koja pruža usluge vođenja poslovnih knjiga malim i srednjim poduzetnicima, savjetovanje u dijelu računovodstva, financija i poreza, pomoć pri osnivanju poduzeća, organizaciji poslovnih aktivnosti, odabiru te implementaciji IT rješenja.

U skoro tridesetogodišnjoj karijeri okušala se i kao predavač na visokoškolskim ustanovama –  angažirana je na RIT Croatia u Dubrovniku, ako i na kolegiju softverskog inženjerstva tijekom poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Prijave se zaprimaju putem online PRIJAVNICE.

Za više informacija možete nas kontaktirati na:

E-mail: mpuljas@dura.hr

Telefon: 020/640-271

Požurite, broj polaznika ograničen je! 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA