20.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 29 rujna, 2022
NaslovnicaPolitikaŠto su po struci i gdje rade vijećnici koji donose najvažnije odluke...

Što su po struci i gdje rade vijećnici koji donose najvažnije odluke u Gradu Dubrovniku?

Komunikacija u hrvatskom političkom javnom prostoru i nije na nekoj zavidnoj razini – složit će se mnogi nakon što dulje prate i gledaju sjednice, ne samo skupština i vijeća na lokalnim razinama, već i Sabora gdje bi trebali sjedati odgovorni, časni i dosljedni pojedinci kojima bi zajednički interes nacije definitivno trebao biti iznad privatnih interesa. Njihova komunikacija trebala bi biti argumentirana, no često se “isklizne” iz takvih tračnica i sve se svede na osobne razine. Zvuči to poput utopije i možda je neostvarivo u idealnom postotku, ali to ne znači i da se ne bi trebalo malo više potruditi. Način komunikacije najviše govori o onome tko “nastupa”. Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća zbog neumornog “prepucavanja” između pojedinih političkih aktera, neki su se vijećnici i doslovno hvatali za glavu. O onima ispred ekrana da i ne govorimo. Iako aktualni saziv Gradskog vijeća broji još nekoliko mjeseci do raspisivanja novih lokalnih izbora, zatražili smo podatke o tome koje su struke i gdje rade sadašnji vijećnici u čijim su rukama odluke koje određuju život svima nama. U skladu s time lakše je pratiti i rasprave, pogotovo u uvijek intrigantnim, populističkim temama tko je koga zaposlio, čiji su “uhljebi” najbrojniji, te namještanju javnih natječaja. I bismo li obzirom na njihovo obrazovanje i radno iskustvo mogli i trebali očekivati kvalitetniju komunikaciju s većim međusobnim uvažavanjem?

Boje HDZ-a u ovom sazivu brane: MARIJO BEKIĆ, dr. medicine, spec. ortopedije, ravnatelj Opće bolnica Dubrovnik; KATARINA DORŠNER doktor medicine, specijalist otorinolaringolog, zaposlena u Općoj bolnici Dubrovnik ; IVO LUČIĆ, SSS, umirovljenik ; IVAN MASLAĆ , dipl. ekonomist zaposlen u Zračnoj luci Dubrovnik; PERO MILKOVIĆ , elektrotehničar zaposlen u Hidroelektrani ; BLAŽ PEZO , dipl. ekonomist, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik ; MARKO POTREBICA , magistar znanosti politologije, ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik ; EMILIO PULJIZEVIĆ , brodostrojar, umirovljenik; GORDAN ŠPERO, SSS, umirovljenik

Iz redova DDS-a Pera Vićana koji je započeo kao koalicijski partner, a potom je prešao u oporbene redove, u raspravama sudjeluju novi vijećnik PERO BRBORA visoka EIKTP, zaposlen u HEP-u ; IVAN JELČIĆ, mr.sc. ekonomije zaposlen na Sveučilištu u Dubrovniku ; TEREZINA ORLIĆ dipl. ekonomistica, umirovljenica.

DUSTRA, lojalni koalicijski partner HDZ-u u proteklom izbornog mandatu ima šarolik sastav: ŽELJKO RAGUŽ, dipl. ekonomist, direktor Luke Dubrovnik d.d. ; RIKARD ROSSETTI , kapetan duge plovidbe, umirovljenik ; IVANA ŠEPAK, prvostupnik ekonomije, vodičica, vlasnica privatnog turističkog obrta „Ivana“

MOST predstavljaju MARO KRISTIĆ, magistar ekonomije zaposlen u Čistoći Dubrovnik d.o.o. ; DOLORES LUJIĆ (nezavisna pri MOST-u), diplomirana pravnica zaposlena u Sindikatu turizma i usluga Hrvatske

SDP u ulozi žestoke oporbe nastupa s JADRANOM BARAČEM, magistrom inž. strojarstva zaposlenim u Vodovodu Dubrovnik d.o.o.,; TATJANA ŠIMAC BONAČIĆ (SDP), dr. stomatologije, umirovljenica.

HNS, dubrovačku oporbu donedavno koalicijskoj HDZ-ovog partnera na državnoj razini “brane” MIHO OBRADOVIĆ , univ.bacc.ing.akvakulture, zaposlen u Luci Dubrovnik d.d. i MARINA VUČKOVIĆ MATIĆ (HNS), prof. edukacijski rehabilitator zaposlena u dubrovačkoj Općoj bolnici.

HSS je oporba s jednim mandatom kojega je osvojio VIDO BOGDANOVIĆ, dipl. ing. strojarstva, zaposlen u svojoj tvrtki Villa Birimiša d.o.o.

HRAST, kao dio zajedničke koalicije s HDZ-om predstavlja KREŠIMIR MARKOVIĆ, prof. vjeronauka u Obrtničkoj i Tehničkoj školi, Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik

SRĐ JE GRAD ima jedan mandat i sadašnji vijećnik je NIKŠA SELMANI, prof. filozofije i povijesti zaposlen u Državnom arhivu u Dubrovniku.

MATIJA ČALE MRATOVIĆ, dr. medicine zaposlena u Zavodu za javno zdravstvo DNŽ-a u Vijeće je ušla kao članica HNS-a, no nakon raspada stranke na državnoj razini ostaje kao nezavisna vijećnica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA