13.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 30 studenoga, 2022
NaslovnicaVijestiSREDNJOŠKOLCI NA MUKAMA Načelnik Lasić od Libertasa zatražio prilagođavanje voznog reda

SREDNJOŠKOLCI NA MUKAMA Načelnik Lasić od Libertasa zatražio prilagođavanje voznog reda

Nova, po svemu izazovna i zahtijevna školska godina započela je jutros. Uz odlazak u škole uz pridržavanje epidemioloških mjera mnogi konavoski srednjoškolci i njihovi roditelji jutros su se susreli s mnogo prizemnijim problemom – voznim redoim koji nije prilagođen njihovim potrebama. Prema Libertasovom voznom redu koji je na snazi linije br. 11, 25 i 27 kreću prema gradu u 5:30, odnosno u 05:35, zbog čega učenicima ne preostaje drugo nego po dolasku u gradu početak nastave čekati i po dva sata.

Općinu Konavle upitali smo jesu li svjesni problema koji je jutros, na prvi dan školske godine zatekao mnogobrojne srednjoškolce kao i njihove roditelje te jesu li se obratili javnom prijevozniku Libertasu kako bi se vozni red korigirao odnosno prilagodio potrebama učenika te hoće li se i ove godine organizirati prijevoz učenika do OŠ Cavtat te hoće li Općina subvencionirati učeničke pokaze.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić potvrdio nam je kako je uputio dopis direktoru Libertasa Anti Vojvodiću u kojem je tražio da se vozni red bolje prilagodi potrebama učenika.

Načelnik Lasić predložio je direktoru Vojvodiću sljedeće izmjene voznog reda:

  • Linija br. 25 – umjesto polaska u 05:30 – polazak u 06:10 iz Vodovađe.
  • Linija br. 11. – umjesto polaska u 05:30 – polazak u 06:15 iz Molunta
  • Linija br. 27. umjesto polaska u 05:30, polazak u 06:10 iz Vitaljine
  • Linija br. 29 – molimo uvođenje polaska u 20:45 iz Cavtata
  • Isto tako molim da linija br. 10 s polaskom iz Dubrovnika u 06:15 pričeka na Zvekovici putnike s linija 11, 25 i 27, kako bi mogli doći na posao u Cavtat
  • “Osnivač OŠ Cavtat je Dubrovačko-neretvanska županija i očekujemo da kao i svake godine Dubrovačko- neretvanska županija organizira prijevoz i do OŠ Cavtat” kazali su iz Općine ,a potvrdili su da će Općina i ove godine u skladu s proračunskim mogućnostima subvencionirati učeničke pokaze.

Službeni dopis načelnika Lasić javnom prijevozniku Libertasu možete pogledati ovdje.

Novinarske upite poslali smo javnom prijevozniku Libertasu te Dubrovačko-neretvanskoj županiji, no do zaključenje tekst odgovore nismo zaprimili. Čim zaprimimo odgovore na postavljena pitanja iste ćemo i objaviti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA