29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaSrđevci Legazu žele puno sreće u samostalnom političkom angažmanu

Srđevci Legazu žele puno sreće u samostalnom političkom angažmanu

Vijećnici liste Srđ je Grad oglasili su se o javnim istupima Igora Legaza vezanim za amandman podnesen na odluku o izmjenama GUP-a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Vijećnik Nikša Selmani s kandidacijske liste grupe birača Srđ je Grad na svim sjednicama Gradskoga vijeća iznosi jasne stavove naše liste o različitim točkama dnevnoga reda. Ti se stavovi zajednički pripremaju na sastancima prije svake sjednice. Stoga nam je neprihvatljiv najnoviji javni istup gospara Igora Legaza koji neprimjerenim rječnikom proziva sve članove liste Srđ je Grad, a na osobnoj razini i vrijeđa našega vijećnika radi stava o amandmanu na točku o izmjenama i dopunama GUP-a iznešenoga na protekloj sjednici Gradskoga vijeća.

Srđevci uvijek jedni drugima čuvaju leđa i sve odluke donose konsenzusom onih koji dođu na sastanak i raspravljaju o stavovima. To jako dobro zna i gospar Igor Legaz, pa ovaj njegov neočekivani istup možemo shvatiti jedino kao nerazumijevanje situacije vezano uz konkretnu točku (amandman), ali i istup u samostalni politički angažman koji je već i pokrenuo na osobnim društvenim mrežama.

Ali mora znati da ovakve grube napade na našega vijećnika smatramo uvredljivim i posve neprimjerenim kulturi javnoga govora za koju se zalažemo.

Naš način političkoga rada i djelovanja zahtijeva raspravu, dogovore i konsenzus članova liste, a pojedinci taj način rada mogu i ne moraju prihvatiti, što je stvar svačijega vlastitog izbora, odnosno preferencija u načinu javnoga političkog djelovanja.
Iskreno cijenimo sve dosadašnje napore i aktivnosti koje je Igor Legaz poduzimao u zaštiti javnoga pomorskog dobra. No, očigledno je da je ovime krenuo u nekome svom samostalnom političkom smjeru i mi mu želimo puno sreće u tome, stoji u priopćenju Srđevaca.

Ovo reagiranje srđevaca nastalo je na temelju “uratka” koji je objavio Igor Legaz na sljedećem linku:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA