9.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaLifestyleSofar Sounds - globalna glazbena zajednica dolazi u Hrvatsku, prvi koncert u...

Sofar Sounds – globalna glazbena zajednica dolazi u Hrvatsku, prvi koncert u Dubrovniku

Sofar Sounds događaji premijerno će se izvoditi u Hrvatskoj, a Dubrovnik postaje dio globalne glazbene zajednice koja djeluje u više od 400 gradova diljem svijeta. 

Što je to Sofar Sounds? 

Sofar Sounds je globalna glazbena zajednica koja povezuje umjetnike i publiku kroz intimne glazbene nastupe uživo. Sofar organizira nastupe u svakodnevnim prostorima – poput krovova ili umjetničkih galerija – i pretvara ih u zadivljujuća, intimna mjesta za tajne glazbene nastupe uživo, stvarajući impresivno iskustvo koje zbližava publiku i umjetnike.  

Sofar je nastao 2009. godine kada je Rafe Offer pozvao neke svoje prijatelje u stan u Londonu na skromnu, intimnu svirku. Osam ljudi se okupilo u dnevnoj sobi, popili su piće i sjedili na podu, pozorno slušajući glazbu. Ostalo je povijest. 

Danas je Sofar globalna glazbena zajednica za umjetnike i publiku koja za cilj ima stvoriti prostor u kojem je glazba važna.

Svaki Sofar događaj je malen, nudi nešto posebno kroz različite lokacije, glazbene stilove i nastupe, a posebna zanimljivost je da publika ne zna tko su glazbenici koji nastupaju sve dok oni ne kroče na pozornicu. Obično uključuje tri različita izvođača, bez headlinera. Lokacije na kojima se odvijaju nastupi drže se u tajnosti do dana prije događaja.

Svi glazbenici i lokacije su pomno odabrane kako bi težile Sofar standardu.

Welcome to Sofar Sounds

Koga ćete otkriti?

Sofar Sounds je bio dio priče umjetnika kao što su: Andra Day, Leon Bridges, Yebba, Lianne La Havas, Khruangbin, Jamila Woods, Billie Eilish, Tank And The Bangas, Hozier i mnogih drugih. Možda na nekim od nadolazećih Sofar Sounds događaja bude buduća glazbena zvijezda koja tek treba biti otkrivena. 

Sofar Sounds nudi priliku glazbenicima kroz intimne nastupe promovirati svoju autorsku glazbu novoj publici, a mnogi nastupi će biti i dostupni cijelom svijetu kroz razne platforme, a najutjecajnija među njima je YouTube. 

Glazbenici koji žele biti dio Sofar Sounds glazbene priče mogu postati dio zajednice prijavom na: https://www.sofarsounds.com/about/artists 

Poslušajte neke izvedbe umjetnika koji su svirali Sofar prije nego što ih je čuo ostatak svijeta.

YEBBA – My Mind | Sofar NYC

Billie Eilish – Six Feet Under | Sofar Los Angeles

Brent Faiyaz – Poison | Sofar Los Angeles

Sofar Sounds u Hrvatskoj, premijerno u Dubrovniku

Dubrovnik je postao dio Sofar Sounds globalne glazbenice zajednice, a Hrvatska je stavljena na listu država u kojoj se Sofar održava. S obzirom na to kako Sofar Sounds priča u Hrvatskoj tek počinje, neki od nadolazećih nastupa će se znati unaprijed.

Prva koja ima čast biti dio Sofar Sounds zajednice u Hrvatskoj je mlada perspektivna glazbenica Nika Turković koja će nastupiti u petak 9. prosinca u Love Baru. Broj mjesta je ograničen.

Ulaznice za nastup možete kupiti na:https://www.sofarsounds.com/events/44710


Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA