26.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSkupština Vodovoda NPKLM jednoglasno usvojila smanjenje cijena vode

Skupština Vodovoda NPKLM jednoglasno usvojila smanjenje cijena vode

U utorak, 14. lipnja održana je redovna sjednica Skupštine Neretvansko-pelješko-korčulanskog-lastovsko-mljetskog vodovoda d.o.o.. Nakon provedenog javnog savjetovanja, Skupština je jednoglasno usvojila novu odluku o cijeni vodnih usluga, a koja će na snagu stupiti 1. srpnja 2022.

Naime, navedenom odlukom smanjuje se varijabilni dio cijene vodne usluge za 0,83 kune po kubičnom metru, i to na cijelom uslužnom području te cijena za Grad Korčulu i općine Janjina, Mljet, Lumbarda i Lastovo, umjesto dosadašnjih 13,04, iznosi 12,21 kunu po metru kubičnom. Nova cijena za Općinu Slivno je 9,93 (umjesto dosadašnjih 10,76 kuna), a za Općinu Kula Norinska 8,79 kuna po kubičnom metru (do sada je iznosila 9,62 kune).

Važno je istaknuti kako je nova odluka prihvaćena nakon što je prethodno proveden postupak javnog savjetovanja te kako su novoformirane cijene rezultat poslovne odluke društva NPKLM vodovod koje će, u narednom razdoblju, raditi na smanjenju gubitaka, a s ciljem najbolje usluge za naše sugrađane.

U tom smjeru nastavljamo i s realizacijom projekata na svom uslužnom području te je Skupština društva jednoglasno usvojila i odluku o nastavku radova na izgradnji sustava vodoopskrbe za područje Borovci-Nova Sela, kao i procrpne stanice Trstenik na Pelješcu. Odlukom Skupštine, prihvaćeni su načini osiguravanja dodatnih financijskih sredstava za navedene projekte.

Na sjednici je izmijenjen i Društveni ugovor NPKLM vodovoda te je Općina Trpanj postala suvlasnikom društva s dva posto udjela temeljnog kapitala. Ovom izmjenom Općina Trpanj postala je 15. jedinica lokalne samouprave koja je suvlasnica ovog društva. Izmjenom ugovora, udio Općine Orebić u temeljnom kapitalu smanjen je s 14 na 12 posto.

Dodajmo i kako je Skupština većinom glasova usvojila Godišnje izvješće te Izvješće direktora o poslovanju za 2021. godinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA