30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleSKOK NA GLAVU - fotografija s Lokruma pobijedila na svjetskom natjecanju

SKOK NA GLAVU – fotografija s Lokruma pobijedila na svjetskom natjecanju

Fotografija koju je Marijo Maduna snimio lani na Lokrumu u rujnu, proglašena je najboljom na Sony World Photography Awards 2021. – između 165 tisuća pristiglih radova!

Marijo Maduna (44) je pobijedio u kategoriji Motion sa fotografijom nazvanom Girl Power. Riječ je o crno-bijeloj fotografiji koja je zabilježila skok jedne djevojke sa stijene na Lokrumu, dok iza nje stoje i promatraju je njene prijateljice. 

Maduna je bio jedan od pobjednika na Sony World Photography Awards 2021., natjecanju u kojemu se u 10 kategorija bira i nagrađuje najbolja fotografija. 

Marijo Maduna je rođen u Mostaru, a fotografijom se prvi put počeo baviti prije 6-7 godina, dok je s obitelji i prijateljima boravio u Dubrovniku. O trenutku nastanka fotografije je ispričao:

-Naša prijateljica Kristina Čaveliš iz Žuljane na Pelješcu, odlučila je skočiti sa stijene, a ja sam imao sa sobom kameru, kao i uvijek. Pronašao sam kut koji mi se svidio, prilagodio postavke i čekao da skoči. Kad sam vidio Kiki kako vješto skače prvi put, zamolio sam je da ponovi skok i ova fotografija je snimljena iz tog drugog pokušaja.Također je ispričao kako je bio posve iznenađen kada su mu javili da je pobijedio, te da u prvom trenutku nije to ni shvatio, već da je mislio kako je između nekolicine najboljih. To mu je postalo jasno tek kada je primio službeni e mail od organizatora. 
– Osjećaj da je vaša fotografija pobijedila između 165 000 prijava graniči sa znanstvenom fantastikom – iskreno je priznao.

Svaki je pobjednik od Sonyja dobio najnoviju opremu za digitalno slikanje, ali i mogućnost da sudjeluje na natjecanju za fotografa godine i nagradu od 5000 američkih dolara.

Fotografija je Mariju još uvijek hobi koji brusi kod prijatelja i foto mentora Marina Margete.

“Najviše volim hvatati neobične, zanimljive trenutke, ljude i oblike. Još nemam omiljeni žanr, pa volim snimati krajolike, ulice i zgrade svog grada – rekao je.

izvor:CroatiaWeek

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA