9.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 prosinca, 2021
NaslovnicaPolitikaSDP o Lučinom razdoblju: MBO tehnologija je zastarjela

SDP o Lučinom razdoblju: MBO tehnologija je zastarjela

Reakcije oko potpisivanja Ugovora o sufinanciranju projekta „Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje“ izrazili su srđevci, a danas je negodovanje u priopćenju za medije izrazio i županijski SDP.

-Svjedoci smo kako je jučer potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta „Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje“ sa 81 milijun kuna kapitalne pomoći od strane direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić te direktor Agencije za gospodarenje otpadom Josip Bačić.

Zanimljivo je kako je potpisivanje napravljeno prije održavanja tematske sjednice Županijske skupštine koja je planirana za 8. srpnja 2020., one iste sjednice čiji se zahtjev za sazivanjem izgubio na tri mjeseca u Županijskim uredima te ona zbog odugovlačenja nije održana prije parlamentarnih izbora.

Župane i vladajući zar se nečega bojite?

Na pitanje vijećnika Krešimir Kurana: „Smatrate li i dalje da je tehnologija koja se namjerava implementirati u Lučinom razdolju najbolja?“ odgovorili ste „Uvjeren sam, budući da se radi o projektu vrijednom 500 milijuna kuna, da je tehnologija vrhunska, ali ne mogu o njoj meritorno govorit jer se ne radi o mojoj struci“.

Župane o tome se i radi, struka je rekla da je MBO tehnologija zastarjela te sigurno ne spada u  tehnologije koje su dio  kružnog gospodarstva koje je cilj EU do 2030.

Hrvatska je htjela platiti i Izraelske zrakoplove 500 milijuna kuna no pokazalo se da nisu vrhunski i da ne odgovaraju našim potrebama, cijena nije garancija kvalitete i potreba građana.

Apeliramo na vas, napustite MBO tehnologiju jer postoje alternativna rješenja, napisali su iz Županijskog odbora SDP DNŽ.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić