25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiSAJAM TURIZMA "PLACE2GO” Zamjenica Tepšić istaknula da je Grad osigurao da turizam...

SAJAM TURIZMA “PLACE2GO” Zamjenica Tepšić istaknula da je Grad osigurao da turizam dobije drugačiju dimenziju i priliku na jugu zemlje

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je u Zagrebu na 11. Međunarodnom sajmu turizma “PLACE2GO”.

Na prvom panelu uz zamjenicu Tepšić o Hrvatskoj kao destinaciji izvrsnosti koja želi privući zahtjevnije goste raspravljali su državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, direktorica Sektora za sustav TZ i razvoja proizvoda u HTZ Slavija Jačan Obratov, predsjednika Udruženja zračnog prometa HGK Slaven Žabo i direktorica Sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore Andreja Vukojević.

Zamjenica Tepšić u svom je izlaganju kazala je kako je Dubrovnik kao grad, šampion hrvatskog turizma, kroz protekle godine i u okolnostima suvremenih izazova osigurao da turizam dobije posve drugačiju dimenziju i priliku na jugu zemlje, oslanjajući se kroz projekt Poštujmo grad na održivost, odgovorno upravljanje, kvalitetu života građana i jedinstven doživljaj za sve posjetitelje. Istaknula je iznimno važnu suradnju s Globalnim vijećem za održivi turizam (GSTC) i CLIA-om (Cruise Lines International Association), krovnim međunarodnim udruženjem cruise industrije i dugogodišnjem aktivnim partneru uz kojeg je stvoreno integrirano upravljanje tokovima kretanja brodova i putnika na kružnim putovanjima. 

Na panelu koji je obuhvatio raspravu o segmentu apartmanizacije, zamjenica Tepšić ukazala je još jednom na novi Zakon o turizmu i lokalni dokument Plan upravljanja koji su Dubrovniku dali poticaj i smjernice za potpunu održivost, kvalitetu života i podlogu koja će osigurati da jedinice lokalne samouprava uvažavaju specifičnost svog područja, oblikuju destinaciju, reguliraju širenje privatnog smještaja, osiguravaju smanjenja iseljavanja, stambeno zbrinjavanja mladi te zaštitu kulturne i prirodne baštine.

Na ovogodišnjem trodnevnom sajmu turizma koji se održava u Areni Zagreb, sudjeluje dvjestotitnjak domaćih, europskih i svjetskih izlagača, koji su direktno vezani za turistički sektor, poput agencija, turističkih zajednica, avio prijevoznika, kruzing kompanija, hotela, kampova, rent a – car tvrtki, ali i tvrtki koji su na indirektan način povezani za industriju turizma poput osiguravajućih tvrtki, teleoperatera i banki. Posjetitelji i javnost imat će priliku upoznati brojna domaća i strana odredišta, a program će obuhvatiti široku raspravu i panele u čijem će fokusu biti razmjena promišljanja i rješenja o trendovima koji su nastupili u turizmu.

Međunarodni sajam turizma PLACE2GO najveći je turistički sajam u Hrvatskoj koji putniku približava sve ljepote svijeta turizma i putovanja, s njim dijeli međusobna iskustva i znanja, upoznaje ga s glavnim sudionicima industrije turizma, a izlagačima pruža priliku da na kreativan i zanimljiv način predstave sebe, svoje proizvode i usluge.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA