33.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleRUKA POMOĆI: volonteri pomažu starije i donose na vrata namirnice i lijekove

RUKA POMOĆI: volonteri pomažu starije i donose na vrata namirnice i lijekove

Iz Udruge za sigurnost u prometu stiže priopćenje o akciji pomoći svima kojima se zbog virusa preporučuje ostanak doma. Priopćenje koje prenosimo u cijelosti potpisuje Denis Pavela:

“Dragi  sugrađani, nakon završene aktivnosti AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI, koja je nastala kao reakcija na stradavanje mladih sudionika u prometu za vrijeme Božićnih i Novogodišnjih blagdana te  se ista pokazala jako uspješnom došlo je vrijeme za nešto također bitno i potrebno. 

RUKA POMOĆI JE aktivnost koja nam je svima jako potrebna u ovo vrijeme koje je ispred nas, posebice starijima, nemoćnima i bolesnima. Naime, svjedoci smo virusa pod nazivom „Covid 19“ koji se nažalost jako „širi“ po svim zemljama svijeta pa tako nažalost i lijepom našom te se tek očekuje njegova ekspanzija u punom smislu. Sukladno objavama Nacionalnog stožera najugroženije osobe su osobe starije životne dobi te osobe lošeg zdravstvenog stanja, te im je izdana preporuka da ne izlaze van kućanstava!

Sukladno navedenom, odlučili smo reagirati i započeti sa provođenjem aktivnosti „RUKA POMOĆI“. Ruka pomoći je aktivnosti koja će se provoditi upravo kako bi se zaštitili naši stariji i bolesni sugrađani, a istodobno da bi im se osigurale osnovne namirnice i lijekovi dok opasnost ne prođe!

Pozivamo sve starije i bolesne sugrađane kojima su potrebne osnovne namirnice iz trgovina (prehrana, higijenske….) te lijekovi iz ljekarni  da nas nazovu na mob. 095 825 6294, te će im se navedeno BESPLATNO dostavljati na kućne pragove.

Aktivnost započinje s danom 16.ožujka 2020 (ponedjeljak) te će se ista provoditi do daljnjega sukladno potrebi. Građani nas mogu pozivati svakodnevno u vremenu od 08 – 14 sati.”

Moramo napomenuti da nam se javio veliki broj volontera te pozivamo sve ostale da nam se jave koji žele volontirati i time pomoći gore navedenoj skupini sugrađana!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA