26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaRođendan Vlaha Bukovca uz najljepši dar koji su mu kupili njegovi Konavljani...

Rođendan Vlaha Bukovca uz najljepši dar koji su mu kupili njegovi Konavljani i štovatelji njegova djela

Neopisivo radosni i zahvalni dijelimo s Vama vijest da se slika Vlaha Bukovca „Konavoski tkalci” vraća doma, u Kuću Bukovac, i to na rođendan našega Vlaha, 4. srpnja kako je i planirano – javljaju iz Muzeja i galerija Konavala.

A još je ljepša vijest kako je sliku jutros u Etnografskom muzeju u Zagrebu koji ju je privremeno “udomio”, preuzela ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić, ujedno zahvaljujući ravnateljici Goranki Horjan na gostoprimstvu.

Podsjetimo, Muzeji i galerije Konavala 20. travnja su pokrenuli akciju prikupljanja financijskih sredstava za otkup slike Vlaha Bukovca Konavoski tkalci.

Cilj je bio prikupiti 75.000,00 HRK do rođendana Vlaha Bukovca, 4. srpnja 2022. godine kako bi u ovoj, obljetničkoj godini Konavoske tkalce vratili doma.

Slika Vlaha Bukovca Konavoski tkalci u zadnji je čas zaustavljena od prodaje izvan granica Lijepe naše te je ponuđena Muzejima i galerijama Konavala na prodaju.

-Zahvaljujući svijesti i pomoći zajednice iz domovine, a i iz inozemstva, ovaj Bukovčev biser sada je dio muzejske zbirke kuće Bukovac, čime je dostupan svima nama i budućim naraštajima – s ponosom ističu u Muzejima i galerijama Konavle.

Oni svima upućuju ujedno i poziv na proslavu Vlahovom rođenda:

Stoga, pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate proslavu rođendana Vlaha Bukovca i dolaska njegove slike, što će se održati 4. srpnja u Kući Bukovac s početkom programa u 20 sati.

O slici i akciji govorit će ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić, viša kustosica Helena Puhara te kustosica Jelena Beželj, nakon čega slijedi tratimjenat uz glazbeni program za koji je zaslužna Maja Grgić.

Proslavite ovaj predivan događaj s nama, očekujemo Vas!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA