27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiRoberto Krile, direktor Dubrovnik Cesta: sve ćemo očistiti, ali ne možemo u...

Roberto Krile, direktor Dubrovnik Cesta: sve ćemo očistiti, ali ne možemo u jednom danu…

Zbog hrpetina smeća koje su ostale kao posljedica višekilometarskih kolona kroz Konavle u smjeru prema Crnoj Gori proteklih dana, užarile su se društvene mreže gdje brojni građani iznose svoja razmišljanja i osude takvog divljeg ponašanja putnika iz vozila. Drugi su skloniji opravdati ih, jer stoje u koloni ili mile do granice i izlaska iz Hrvatske satima, nerijetko s brojnom djecom i prepunim vozilima.

No, krucijalno je tko će i za koliko očistiti dionicu magistrale koja zbilja, bez obzira koliko bili obzirni, jest odraz kulture vozača i putnika koji su proteklog vikenda prošli kroz Konavle. To je, na kraju krajeva i odraz njihova nepoštivanja zemlje kroz koju se prolazi, ali i odraz zemlje koja očito nema mehanizme da se s time obračuna i to ne dopusti.

Dakle, odgovor na pitanje tko će počistiti smeće koje je ostalo iza svih tih silnih vozila je : Dubrovnik Ceste.

Kontaktirali smo direktora Roberta Krilu koji nam je rekao:

-Ista situacija se ponavlja već godinama i svaki put sve očistimo, ali ne može se u jednom danu. Ovako opsežan posao izlazi iz redovite djelatnosti Dubrovnik cesta koje i nisu dovoljno kapacitirane za to, pa ćemo sve pokušati riješiti što prije u suradnji s konavoskim komunalcima koje ćemo zamoliti za pomoć – rekao nam je Krile, dodajući kako se na svakom odmaralištu uz ceste nalaze kontejneri, no unatoč tome svake se godine uz rub magistrale pobaca ogromna količina otpada iz vozila.

A takve su slike i prizori sve, ali nisu pohvalne za turističku zemlju kakva smo i mi. Jer, tko danas od onih koji tuda prolaze zna da je proteklih dana na tom dijelu vladala prava prometna “ludnica” iza koje je sve što je bilo višak u vozilu, bačeno kroz prozor.

foto: DUMAME

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA