17 C
Dubrovnik
Naslovnica Lifestyle RIXOS PREMIUM DUBROVNIK - Libertas Terrace & Lobby Bar - mjesto za...

RIXOS PREMIUM DUBROVNIK – Libertas Terrace & Lobby Bar – mjesto za najbolju tursku kavu, najbolju baklavu i najljepši pogled

Požurite uhvatiti svoje mjesto na taraci Rixos Premium Dubrovnik, hotela s pogledom na morsko plavetnilo, s najljepšom kulisom za ljubitelje Instagrama

Dobro je poznato kako je kava u Dubrovniku, kao i u cijeloj Hrvatskoj, dio kulture življenja i nezaobilazna društvena kategorija, pa se odabiru kave, načinu serviranja i ambijentu daje velika pozornost. A ako ste jedna od onih osoba koja prednost, prije svega, daje tradicionalnoj turskoj kavi, onda znamo i savršeno mjesto za vas – Rixos Premium Dubrovnik hotel, ujedno i jedino mjesto u Dubrovniku na kojem se kava priprema na ovaj način. Rixosova turska kava nadmašuje očekivanja i najstrastvenijih zaljubljenika i poznavatelja kave koji će, u udobnom naslonjaču novootvorenog „Libertas Terrace & Lobby Bar“, uživati i u pogledu na morsko plavetnilo.

Turska kava (turski: Türk kahvesi) je naziv za način pripreme kave koja kombinira posebnu pripremu i tehnike izvedbe s bogatom zajedničkom tradicijskom kulturom, zbog čega je 2013. godine turska kava dobila mjesto na UNESCO-vom popisu nematerijalne svjetske baštine čovječanstva .

U Rixosu se kavi pristupa znalački, s pažnjom i strašću uz veliko poštovanje prema svakom gostu. Turska kava se smatra dijelom turske kulturne baštine, ona se slavi u književnosti i pjesmama, te je neizostavni dio najvećih svečanosti. Ona je simbol gostoljubivosti, prijateljstva i profinjenosti u svim životnim razdobljima, a umijeće pripreme i rituali prenose se kroz obitelj s generacije na generaciju. Rixosovi konobari već poznaju navike svojih stalnih gostiju i tome pridaju veliku pažnju budući da im je važno precizno znati pojedinosti o kavi kakvu vole njihovi vjerni posjetitelji.

A osim u najfinijoj kavi, slastičarski tim Rixos Premium Dubrovnik hotela pobrinuo se da hedonističko uživanje bude potpuno uz vrhunske slastice koje upotpunjuju okus kave. Među njima se ističe tradicionalna turska baklava, koja je u prošlosti nosila titulu kraljevske poslastice i bila neizostavni dio bogate trpeze raskošnih dvorskih palača. U znak tradicionalne gostoljubivosti, tom kraljevskom orijentalnom slasticom, porijeklom s istočnog Mediterana, Rixos i danas dočekuje svoje goste.

Tradicionalna turska kava i kraljevska baklava, uz neodoljiv pogled s Rixosove tarace, pobjednička su kombinacija za ljetno osvježenje istinskim sladokuscima.

Zbog velikog zanimanja gurmana, slastičarski tim Rixos Premium Dubrovnik hotela ovom prigodom nesebično predstavlja svoj uspješni, provjereni i nadasve traženi recept:

Baklava s pistacijama

 Sastojci za tijesto

500 g brašna

10 g soli

15 g suncokretovog ulja

2 jaja

200 g vode

Sastojci za šećerni sirup

1 l vode

1,8 kg šećera

Polovica limuna

Nadjev za baklavu:

700 g pročišćenog maslaca

600 g pistacija

Postupak:

Izradite tijesto od brašna, jaja, soli, vode i ulja.

Podijelite ga na kugle od 100 g i promjera oko 22 cm.

Pokrijte tijesto vlažnom krpom i ostavite oko 30 minuta da miruje.

Pospite ga škrobnim brašnom i od svakog dijela razvucite vrlo tanke listove (tzv. jufka tijesta) 1 m dužine i 40 cm širine. Zatim uzmite srebrni lim promjera 25 x 35 cm, na kojeg posložite razvučene listove i odrežite višak. Listove promjera lima stavite na stranu, a ostatke podijelite na 4 jednaka dijela i posložite po limu.

Na posložene kore posipajte 330 g mrvljenih pistacija. Pistacije posipajte po listovima koje ste na početku odložili na stranu. Prije pečenja baklavu izrežite na kocke promjera 4 x 4 ili neku drugu veličinu po želji.

Zagrijte maslac pazeći da ne izgori i prelijte ga preko baklave. Pecite u umjereno zagrijanoj pećnici 40-50 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju.

Izvadite baklavu iz pećnice i ostavite po strani 2-3 minute, a zatim ju prelijte ohlađenim sirupom te prekrijte i ostavite da upije sirup.

Rixos Premium Hotel poziva Vas da uživate u ljetu na najljepšoj taraci u Gradu uz 20% popusta na sve napitke.

Dobro došli!

sponzorirani članak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Vodovod sanirao oštećenje kanalizacije, vjerojatno nastalo udarom granate

Vodovod Dubrovnik nastavio je aktivnosti na održavanju i rekonstrukciji mreže u povijesnoj jezgri, a ovog puta saniran je oštećeni dio kanala mješovite...

U našoj županiji 24 novozaražena – 12 iz Dubrovnika, 8 iz Metkovića, po dvoje s Mljeta i s Korčule

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o pet muških i sedam ženskih...

Tragično stradala osoba pronađena u dubrovačkoj općoj bolnici

Vijest da je u dubrovačkoj općoj bolnici pronađeno tijelo mlađe muške osobe potvrdila nam je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske, Andrijana Biskup, koja je...

HDZ nastavlja s unutarstranačkim izborima – imaju li Franković i Bačić konkurente na jugu Hrvatske?

Kako sada stvari stoje, Mato Franković neće imati konkurenta za predsjedničku funkciju u dubrovačkom HDZ-u, što nije slučaj i za poziciju potpredsjednika...

Dubrovnktv.net

ETO NAS: s arheologom Domagojem Perkićem

Na Pelješcu u mjestu Zakotarac arheolozi su pronašli izniman nalaz grčko-ilirske kacige, kao i brojne druge vrijedne grobne priloge, dijelove nošnje te...

U Grad stigla prva grupa Amerikanaca ove sezone

Agencija Katarina Line u Dubrovnik je dovela i ostvarila prvu grupu Amerikanaca u ovoj teškoj sezoni. Grupa od 31 Amerikanaca iz...

KRATKI REZOVI: “Ribanje i ribarsko prigovaranje”, ZagrebDOX, Split Videoart Festival …

U ovotjednom izdanju Kratkih Rezova naš filmofil Bibić spravio nam je osvrt na film "Ribanje i ribarsko prigovaranje" - je li ovo...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić