28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiREVITALIZACIJA POVIJESNE JEZGRE Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u...

REVITALIZACIJA POVIJESNE JEZGRE Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove, uručeni ključevi

U sklopu jedinstvenog programa Dubrovačke stanogradnje i sukladno prvom hrvatskom Planu upravljanja povijesnom jezgrom, dvije višečlane obitelji uselit će u gradske stanove u povijesnoj jezgri.

Temeljem provedenog javnog natječaja za utvrđivanje Liste reda prvenstva o davanju stanova u najam na području povijesne jezgre za obitelji s više djece, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uručio je danas ključeve stanova korisnicima koji su to pravo ostvarili natječajem: Damiru Mujanoviću i Alvini Gorinjac Čarapina. Obitelj Mujanović ima osam članova kućanstva, dok obitelj Gorinjac Čarapina ima pet članova te će u povijesnu jezgru uskoro useliti devetoro djece.

Riječ je o još jednoj mjeri gradske uprave za pomoć mladim obiteljima koje se nalaze pred izazovom rješavanja stambenog pitanja na skupom dubrovačkom tržištu nekretnina, s posebnim naglaskom na revitalizaciju povijesne jezgre. Naime, uz dva stana za koje su danas uručeni ključevi, u tijeku je uređenje još četiri gradska stana u povijesnoj jezgri. Grad Dubrovnik će tako stambeno zbrinuti šest dubrovačkih obitelji s više djece te će se tako doprinijeti revitalizaciji života u gradu, a što je cilj jedne od aktivnosti održivog razvoja Plana upravljanja.

Grad Dubrovnik je u tu svrhu pokrenuo obnovu vlastitog stambenog fonda unutar zidina kako bi, uz kupovinu novih stambenih jedinica također unutar gradskih zidina, pozitivno utjecao na demografsku revitalizaciju povijesne jezgre.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA